Папа Фрањо: Пјевам као магарац

Папа Фрањо нашалио се пред хиљадама младих чланова хора које је примио у Ватикану рекавши да пева "као магарац".

Свијет 31.12.2015 | 20:20
Папа Фрањо: Пјевам као магарац

"Волим песму", али "када бих морао певати, певао бих као магарац", одговорио је поглавар Римокатоличке цркве, велики љубитељ класичне музике, десетогодишњој девојчици која га је упитала да ли воли да пева.

"Не знам да певам", додао је папа рекавши да му је љубав према музици усадила мајка с којом је сваке суботе послеподне слушао оперу на радију.

Другој девојчици која га је упитала да ли се некад наљути одговорио је потврдно, додајући ипак да мисли и на све које би могао подстаћи на љутњу.

"Љутња је отров" и обичај да се љутимо јесте "болест", казао је, додајући да неки свако јутро "испиру уста сирћетом" како би се лакше наљутили.

Одговарајући на питање шта је у детињству желео да постане кад одрасте, 79-годишњи папа Фрањо је признао да је маштао да буде месар, што је насмејало 6.000 младих чланова хора "Пуери Цанторес" (Деца певачи).

Хорови из целога света који у Риму учествују на 40. међународном конгресу, одржавали су послеђних дана старе године концерте у црквама италијанског главног града, а вечерас ће певати на миси за мир коју ће папа служити у Базилици светог Петра.

Међународни савез Пуери Цанторес основан је 1944. године у Паризу. Његови чланови редовно се окупљају у Вечном граду.

Извор: Мондо/Бета

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

31.12.2015 22:32

Свака птица својим гласом пјева а магарац риче. Папа најбоље зна какав глас има? Он каже МАГАРЊЋИ! Несумљамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

01.01.2016 03:55

Какав глас такав и цовјек!

ОДГОВОРИТЕ