Јасан циљ Николе Грбића: Желим пласман на ОИ!

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић констатује да је задовољан постигнутим у 2015. години и истиче да је главни циљ да се избори пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 02.01.2016 | 13:40
Јасан циљ Николе Грбића: Желим пласман на ОИ!

“Не могу да будем лажно скроман и да кажем да нисам задовољан постигнутим. Тренерским послом се бавим готово годину дана и после непуна два и по месеца сам са репрезентацијом дошао до финала једног светског такмичења. Мислим да је финале Светске лиге један изузетан резултат за тако кратко време”, рекао је Грбић.

Одбојкаши Србије су под вођством Грбића стигли до финала Светске лиге, у ком су поражени од Франуцске са 0:3.

Он је рекао да је резултатом у Светској лиги наметнут притисак на екипу пред Европско првенство на ком је Србија елиминисана у четвртфиналу од Француске.

“Самим резултатом у Светској лиги смо створили притисак и на Европско првенство смо отишли с великим очекивањима. Није ми се свидело како смо одреаговали, не толико у игри, колико у енергији и приступу утакмицама. Мислим да смо то сада ‘испеглали’”, рекао је Грбић.

Селектор Србије је истакао да предстојећи квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију има велику важност.

“Турнир у Берлину има велику важност. Сви смо били незадовољни после Европско првенства, а надам се да ће нас то учинити још мотивиснијима. Морамо да одиграмо најбоље што знамо и да не изборимо само пласман медју прве три екипе”, рекао је он.

Србија ће се на квалификационом туриру у Берлину такмичити у Групи А са селекцијама Немачке, Пољске и Белгије.

Квалификациони турнир у Немачкој играће се од 5. до 10. јануара. Пласман на Олимпијске игре избориће само победник турнира, док ће другопласирана и трећепласирана репрезентација изборити учешће у светским квалификацијама, које ће се од 14. маја до 5. јуна одржати у Јапану.

Грбић је за 2016. годину пожелео пласман на Олимпијске игре, који је, како је оценио изузетно битан за српску одбојку.

“Жеља ми је да се пласирамо у Рио де Жанеиро, то бих свима нама у одбојци пожелео, јер је то јако битно за нашу федерацију, за ову репрезентацију и момке, који су то заслужили, као и за српску одбојку, која има традицију на Олимпијским играма више од 20 година. Мислим да заслужујемо да се пласирамо, а верујемо да ћемо то показати на терену... Апсолутно верујем у пласман, да је другачије, не бих се бавио овим послом”, казао је Грбић.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру одржаће се од 5. до 21. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар