Милион примјерака специјалног издања

Француски сатирични магазин Шарли Ебдо годишњицу терористичког напада на њихову редакцију обиљежиће пуштањем у продају милион примјерака специјалног издања.

Свијет 31.12.2015 | 15:30
Милион примјерака специјалног издања

Двоброј са 32 странице у свом садржају ће имати избор цртежа карикатуриста који су убијени у нападу, али и садашњих запослених, те поруку подршке.

Специјално издање Шарли Ебдоа на тржишту ће бити од 6. јануара 2016. године.

Сатирични недјељник постао је свјетски познат када су два брата, 7. јануара 2015. године, убила 12 људи у њиховој редакцији у Паризу због објављивања карикатура пророка Мухамеда.

Прво издање магазина након напада, које су уредили преживјели чланови редакције, продато је у рекордних 7,5 милиона примјерака.

Из Шарли Ебдоа су саопштили како имају велики број наруџби за специјално издање из иностранства, међу којима је 50.000 наручених примјерака из Њемачке.

Магазин се обично на иностраном тржишту прода у 10.000 примјерака, а на француским продајним мјестима око 100.000 на шта треба додати и 183.000 претплатника.

Извор: Агенције

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

31.12.2015 17:40

Магазин Шарли Ебдо својим цртежима провоцира муслимане и због те непотребне и сулуде провокација са којима се вређају вјерска осећања МУСЛИМАНА вјерских широм свијета страда НЕДУЖНИ француску народ. Када буду завршили са исмијавањем пророка Мухамеда, редакција тог сатиричног часописа окренуће се на вређање хришћана и њихових вјерски осећања. Чувајмо се зато лукавих латина јеврејског порекла!

ОДГОВОРИТЕ