"Савез синдиката није нити ће рушити Српску"

Савез синдиката Републике Српске саопштио је данас да никада није, нити ће рушити Републику Српску, те да је био и остао најбоље организована, репрезентативна синдикална организација која је чак у ратним и поратним условима афирмисала најбоље цивилизацијске вриједности као што су мир, дијалог и достојанство рада и човјека.

Република Српска 31.12.2015 | 13:40
"Савез синдиката није нити ће рушити Српску"

У отвореном писму упућеном потпредсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу наводи се да је довођење предсједника Савеза синдиката Ранке Мишић у везу са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем и његовом политиком тенденциозно. 

"Ранка Мишић се никада није срела нити пружила руку Бакиру Изетбеговићу за разлику од вас многих", истиче се у писму и додаје да је Савез синдиката патриотска организација, јер никада у свом дугогодишњем раду и постојању није нанио било какву политичку штету радницима, па самим тим и грађанима Републике Српске. 

У синдикату тврде да је једини облик сарадње који имају са Федерацијом БиХ, сарадња са Савезом самосталних синдиката БиХ путем кровне организације Конфедерације синдиката БиХ, чији су темељи установљени 1998. године, на основу Споразума о сарадњи који је урађен у складу са Уставом и Дејтонским мировним споразумом, као што је и сарадња ентитетских влада. 

Савез синдиката је и јуче упутио писмо потпредсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу.

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

СОС

31.12.2015 12:52

Ста це папак него прицати о Бакиру. То је добио наредјење од оних иистих од којих је и добио пола милиона еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

31.12.2015 13:39

Најлакше је плашити Србе Бошњацима и Бошњаке са Србима !!!То овде пролази !!!

Name

СДС

31.12.2015 13:27

Стевандиц муцави кретен

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

31.12.2015 13:30

Господјо Мишић. Понијели сте се недостојно, као жена нисте смјели себи дозволити да се понашате као Воислав Шешељ. Он је мушкарац. Зашто нисте путем преговора покушали нешто постићи , зашто мирно и легитимно нисте говорили у скупштин и за говорницом. Зашто се кријете под клупу није ли то испод достојанства. Ви сте жена. Морали сте поштовати преавила понашања у скупштини. Овако сте сами себе понизили, понизили сте скупштину и наш народ. Свјесни сте ви да се закон мора донијети , сви су га у окружењу донијели. Да ли је он праведан ,нисте се ни борили да буде бољи.Зар је борба улица . Шта улица доноси. Шта је донио пети октобар у Србији. Свјесни сте ви да мале земље морају бити послушници запада.Морате све ово превазићи укључити се у преговоре за колективни уговор. Морате разговарати а не арогантно понашати се. Много сте изгубили и ви а и ми сви као народ.Узвицима лопови ,криминалци,блаћењем свих акао ви сте само добри вриједни и паметни ништа нећете постићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

31.12.2015 15:05

Милане, брани ли теби неко да будес паметан,,,!!! Осецам да си био комуниста, а исто тако да потицес са села. Иди сади, сиј несто мани се бре политике. Није ми намера да вредјам, али ти у пар реценица толико глупости написес да је забрињавајуце по твоје ментално стање. Написи нам несто о ММФ, ЕУ,....продухови нас. Сретна Ти нова и у 2016 год. ЦУТИ И РАДИ.

Name

Ре Милан

31.12.2015 17:34

Немој дискриминисати родољубе. И жене су људи. Оне на западу раде скоро све исто што и мушкарци, рецимо возачи, кечери, боксери и остале борилачке вјештине уосталом. Шта мислиш када би пар таквих ушле тамо, по кратком поступку сравниле са земљом оне гориле, па онда редом мезетиле оне климоглаве-млакоње? У кост брацо моја, па да видимо чија мајка црну вуну преде!

Name

горан

31.12.2015 13:39

Господине она је се макар борила за разлику од вас који сте вјероватно добро уљебљени

ОДГОВОРИТЕ
Name

пут у непознато

31.12.2015 14:00

Ти госпођо Мишић, ниси више да водиш синдикат. Не знам за шта он и служи. Имате велике плате, колико људи сједи у синдикати, беспотребно. Шта сте ви урадили задњих 7-8 година. Да ли сте се трудили да свака организација има синдикат. Пред вратима синдиката у БЛ и другим градовима људи су добијали отказе само ако нису прихватили радно мјесто у другом ентитету или било гдје. Послодавац има право да понуди радно мјесто мимо мјеста живљења, може му се. Жене чим имају око 30 година стажа одмах врши притисак послодавац да им да отпремнину /чим почну прве боре на лицу/ да иде из фирме, без обзира на стручност, рад и резултат. Кога науми да отпусти, тако се изврши на дрзак начин притисак, да радници пристају и на то. Велико је то понижење. Може му се. Није законом предвиђено /старим/, имаш право да тужиш, откуд паре за судове. Банке немају синдикат, па шта. Збиља ме изненадјујете са својим понашањем, протестима а и самим уласком у Скупштину, те сте дозволили да вас износе /као пијаног човјека/. Нисте то смјели себи дозволити. Нисте хтјели преговарати о закону, "нешто синдикат неће/. Коме служите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛука

31.12.2015 16:21

По старом Закону, а који је био плод преговарања синдиката и послодаваца, радници су у 99% случајева добијали радне спорове и нису морали плаћати таксу приликом тужења послодавца. Дакле, били су заштићени. Сада се може добити отказ ако се ваша боја очију не свиђа послодавцу.

Name

кгб

31.12.2015 14:31

Е моја Мисицка ко те вода тј носа по скупстини. Бласко Каурин цовјек који је до јуце био дио зеленаса по Бањалуци изнуде а сад сеф кабинета министра Савановица дно дна јадан је овај народ ста доцека.Кривицну пријаву је имао за зеленасење отисла уз ПС Мркоњиц Град ал кад сте подобни, кривицне пријаве оне нису битне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

31.12.2015 15:30

Увијек се направи да се остали морају правдати СНСД. Немојте се правдати никоме! Они су зли, ви сте радници ( не мозете бити зли ). Мисицка је добар посао направила али недовољан. Ови овдје сто се јављају и блате синдикат, зна се за ције интересе пису овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепи

31.12.2015 15:52

Па и ова булумента са слике живи са грбаче радника - ....ко их састави- и сад они ко паметни- а чувају дебеле плате , канцеларије,аута-какви радници и остала прћија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова Топола

31.12.2015 15:58

Стевандићу, ако си убијеђен да збориш истинито, закуни се брале мили у свих ДЕВЕТ (9) страначких дресова које имаш у ормару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

31.12.2015 16:10

Коме се ви правдате??? Шта би се лоше десило и у већој сарадњи са синдикатима из Федерације? Конкретно Бакир И. је ИЗМИСЛИО културу и понашање у јавности у поређењу са твојим шефом Лакташким крканом. Причаш као да су у питању двије планете, а не два ентитета једне државе! Ви се бојите само једнога, сценарија који би вас све укинуо за 24 сата. Удруживања гладних и очајних људи из цијеле БиХ, то ни једна приватна полиција и војска не би зауставила. 500.000 или више гладних на улицама би вас помели као торнадо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

31.12.2015 19:37

ВЛАСТ ЈЕ НА ОСНОВУ ИЗРИЧИТОГ ЗАХТЈЕВА СТРАНАЦА МОРАЛА ДА СЕ КОНАЧНО ЗАХВАЛИ УСЛУГАМА МИШИЧКЕ И ЊЕНОГ МАМУТСКОГ РЕЛИКТОНОГ И МРТВОГ СИНДИКАТА ПОЛТРОНА ВЛАСТИ, КОЈИ КАО ТАКАВ НИГДЈЕ ВИСЕ И НЕ ПОСТОЈИ. НОВА ЗАКОНСКА РЈЕСЕЊА О РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТИ САХРАНИЋЕ ОВАЈ СИНДИКАТ НА НЕКО ИСТОРИЈСКО ГРОБЉЕ... ДОЛАЗИ НОВО ВРИЈЕМЕ А ВЛАСТ НИЈЕ СВЈЕСНА ДА ЋЕ ЛИКВИДАЦИОМ ОВОГ МАМУТСКОГ СИНДИКАТА УСКОРО ЛИКВИДИРАТИ И САМУ СЕБЕ... СВАКА ЧАСТ СТРАНЦИМА... ПРОФЕСИОНАЛЦИ, ШОЈИЋ СЕ МАЛО ЗАИГРАО И ПРВИ ПУТ ПРЕИГРАО - МИШИЋКА МУ ЈЕ ГОДИНАМА ВЈЕРНО ЧУВАЛА ЛЕЂА ОД УДАРА БУЏЕТСКИХ КОРИСНИКА - КОЈИ СУ НАЈОПАСНИЈИ, А ОН ЈЕ ПУСТИ НИЗ ВОДУ... МОЖДА ЦЕ СЕ БАЈА ПРЕДОМИСЛИТИ, АЛИ МИСИЋКУ ВИШЕ НЕ МОЖЕ ВРАТИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

напредњак

31.12.2015 22:43

Постоје шансе, али минималне, да ти неко може помоћи.Испробај некакве терапије, можда нека баба у селу зна лијек.

Name

Ре Милан

31.12.2015 20:45

Рече Милан да се Мишићка није понашала достојно НС РС? А, они што једну жену вуку по поду или "народни" посланици који се томе смеју и приде снимају мобилним телефонима се баш узорно понашају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

31.12.2015 21:20

Што се толико правдате, није ваљда да некоме смије пасти то на памет, па било коме. Ти трикови од Додика су веома дрски и безобразни. Те приче неби ни дјеца конструисала па ми је веома чедно да се такав "патриота" служи таквом причом. Је ли он баш мисли да му ми вјерујемо да је вилу на Дедињу поштено зарадио. Бојим се да му неће требати.

ОДГОВОРИТЕ