Опрез због магле, поледице и одрона

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија по мјестимично влажним коловозима, поледица је могућа у вишим предјелима, на прилазу тунелима и преко мостова, а магла смањује видљивост у котлинама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 31.12.2015 | 07:51
Опрез због магле, поледице и одрона

Возачима се скреће пажња да учесталих одрона има на путевима Јабланица - Мостар - Дољани, Столац - Неум и Јајце - Бањалука.

Из АМС подсјећају возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно за све категорије возила.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког због чега је на магистралном путу Брчко - Бијељина у насељу Гредице измијењен режим одвијања саобраћаја. Режим саобраћаја измијењен је и на дионици пута Брчко - Лончари, у насељу Горице.

Због минерских радова на локалитету Хидроелектране "Бочац два" на магистралном путу Карановац - Црна Ријека на снази су привремене обуставе саобраћаја од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часова. На истом магистралном путу, на дионици Црна Ријека - Угар, у току је санација коловоза због чега су могуће повремене обуставе саобраћаја.

На подручју општине Котор Варош у току је реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош због чега возила саобраћају једном траком у периоду од 7.00 до 18.00 часова.

Због изградње ауто-пута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, у мјесту Лишња, те на дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором, на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због радова на изградњи вијадукта на дионици ауто-пута Прњавор - Добој.

У току је прва фаза градње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је у овом мјесту, на регионалном путу Прњавор - Добој преко Станара, измијењен режим саобраћаја.

Саобраћај ће се одвијати несметано уз повремене потпуне обуставе за сва возила у трајању од највише 45 минута.

Повремене потпуне обуставе проводиће се у периодима смањеног интензитета саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију. Предвиђено је да радови трају до 31. децембра.

Преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћај за теретна возила чија маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

Због изградње регионалног пута Невесиње - Берковићи, дионица Војне - Зови До, саобраћај се одвија успорено.

Наизмјенично, једном траком возила саобраћају и на регионалним путним правцима Укрина - Вијака, у Вијачанима, те путу Карановац - Митровићи.

На дионици регионалног пута дионица Вијака два - Разбој у току је санација клизишта због чега возила саобраћају једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

На дионици регионалног пута Котор Варош - Митровићи због реконструкције и санације градске водоводне мреже и проширења канализационе мреже возила саобраћају једном траком.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи на аутобусе превозника ад. Холдинг "Дринатранс" Зворник.

На путевима у Федерацији БиХ краћи застоји могући су на дионицама на којима се изводе радови Јабланица - Прозор и Јајце, Ступ - Рајловац, на ширем подручју Мостара, на петљи Блатуша у Зеници и на магистралном путу Сарајево транзит.

На граничним прелазима нема дужих задржавања при преласку границе.

Коментари / 0

Оставите коментар