Ријечи предсјеника које су промијениле свијет

Уместо скупих сатова и пића, руски званичници су ове године испод јелке пронашли збирку цитата Владимира Путина "Речи које су измениле свет".

Свијет 30.12.2015 | 21:20
Ријечи предсјеника које су промијениле свијет

Вјачеслав Володин, први заменик шефа председничке администрације, који је својевремено говорио да "без Путина нема ни Русије", ову књигу је описао као "штиво које би сваки политичар требало да прочита".

Упечатљиве изјаве руског лидера, представљене у готово пророчанском маниру, испуниле су око 400 страница. Збирка ће се од јануара наћи у књижарама широм Русије.

- Уз "Речи које су измениле свет" добила сам и писмо Вјачеслава Володина, у којем се наводи да Путинови говори "омогућавају да се схвате вредносни принципи који служе као основа најважнијих унутрашњих и спољних политичких решења" - каже Наталија Матијенко из Јеврејске аутономне области у азијском делу Русије.

Путинови цитати стигли су и до Крима, где их је на поклон добио председник Државног савета Владимир Константинов.

- Приметили смо да буквално све што Владимир Путин изговори изазива велики одјек у јавности. Ова књига је то још једном потврдила - каже аутор збирке Антон Володин.

Међу одабраним цитатима налази се Путинов опис Крима као "неодвојивог дела Русије", као и бизарна порука Летонији да "од Москве може да добије само уши мртвог магарца".

Руски председник је познат по томе што нема длаке на језику, а критичари сматрају да су многе његове изјаве прешле границу онога што се у дипломатији сматра пристојним.

Тако је Путин пре десетак дана шокирао јавност рекавши да "Турци очигледно желе да полижу Американцима једно место, али то није нарочито добра идеја". Ове речи су, нажалост, изговорене тек након што је поменута књига отишла у штампу, тако да нису постале њен део.

Није познато ко је финансирао издавање, а портпарол Кремља Дмитриј Песков тврди да не зна ништа о томе.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зумба

30.12.2015 21:04

Као и Мао Це Тунг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУС

30.12.2015 21:11

Ако Русија зависи од једног цовјека,онда јој нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

30.12.2015 21:19

Само нас доказани стручњак проф. др Алекса Милојевић уз подршку Путина, може окренути ка будућности. Алекса за премијера.

ОДГОВОРИТЕ