Видео - Преглед 2015.: Мај - Август; Нолетове и Вулетове сузе, доминација ватерполиста и...

...нестваран број успеха! Лето 2015. године донело је много спортских радости, толико да их је тешко и избројати. "Орлићи" су постали прваци света на Новом Зеланду, Новак Ђоковић је после париских суза на Ролан Гаросу тријумфовао на Вимблдону, ватерполисти су наставили са доминацијом, испратилису их веслачи, било је медаља у стрељаштву, теквондоу, одбојци... 

Остали спортови 30.12.2015 | 23:45
Видео - Преглед 2015.: Мај - Август; Нолетове и Вулетове сузе, доминација ватерполиста и...

Подсетићемо се заједно свега што се догодило од маја до краја августа...

Новак Ђоковић је одличну сезону наставио 17. маја титулом у Риму, да би 7. јуна ипак поклекао на кораку до остварења снова. У финалу Ролан Гароса у спектакуларном финалу изгубио је од Стана Вавринке, који је одиграо меч живота и спречио "броја 1" да комплетира гренд слем трофеје, иако је доминантном партијом претходно елиминисао Рафаела Надала. Дирљив меч донео је и сузе српском асу, уз помешана осећања због публике која га није подржавала током меча, али га је испратила овацијама на крају. Све то преболело се вимблдонском титулом, иако су многи чак посумњали у Ђоковићеве способности да преболи пораз у Паризу.

Суза, али овај пут победничких, било је и на Новом Зеланду 20. јуна. Слика уплаканог Вукашина Јовановића обишла је свет, што и није чудно. Ко би само од нас, до појаве експедиције Вељка Пауновића, помислио да Србија може победити Бразил у финалу Светског првенства? Уследио је и незаборавни шампионски дочек на балкону Скупштине града пред више десетина хиљада људи.

Њиховим стопама кренуле су и кошаркашице после 28. јуна. Селекторка Марина Маљковић је у женској кошарци стала уз раме славном оцу који је писао историју у мушкој конкуренцији игре под обручима, њене изабранице су уз невероватну хемију у екипи доминантно дошле до европског трона у Мађарској, а све је било тако идеално да је и натурализована Американка Данијел Пејџ из свег гласа и срца запевала химну "Боже правде".

А после тога, зна се - балкон Скупштине града и незаборавна журка са девојчицама које су добиле праве спортске узоре и путоказ за будућност.

У ионако претрпане витрине Ватерполо савеза место је морало да се нађе и за трофеј Светске лиге из Бергама, уз светску титулу у Казању после декласирања Хрвата са 11:4. Изборен је и пласман на Олимпијске игре, а да јун буде потпуно блистав, побринули су се атлетичари на Европском првенству. Амела Терзић била је златна у трци на 800 метара, Асмир Колашинац златан у бацању кугле, каратисти су освојили сребро и бронзу на Европском првенству, а уз одличја Тијане Богдановић, Милице Мандић, Дамира Микеца, Зоране Аруновић, Андрее Арсовић, Милице Старовић, Далме Ружичић-Бенедек, Небојше Грујића, Марка Новаковића, Иване Јандрић, Виктора Немеша, Ање Цревар, баскеташа и одбојкашица, направљен је биланс од чак 22 медаље у месецу!

Јунакиња месеца била је и Наташа Ковачевић повратком на кошаркашки терен, док је у клупском фудбалу било бурно. Партизан је после првенствене титуле био на добром путу да уђе у Лигу шампиона, али се задовољио уласком у Лигу Европе. У првом мечу у Белорусији против БАТЕ кобан је био црвени картон Јевтовићу, док у реваншу није направљен преокрет вредан уласка у елиту.

Навијачи Црвене звезде су доласком Миодрага Божовића очекивали чаролију са не баш респектабилним тимом у Европи, па је шамар Каирата у првом колу квалификација био суров. Све је пошло наопако већ у првим минутима првог меча на стадиону "Рајко Митић" када је Саво Павићевић добио црвени картон, а спаса није било. На крају је у двомечу било чак 4:1 за казахстански тим.

У кошарци, Црвена звезда је заокружила историјску сезону титулама у АБА лиги и Суперлиги Србије прекинувши доминацију Партизана, што је увеличано слављем на Малом Калемегдану до јутарњих часова.

Да српска кошарка не мора да брине за будућност, показала је У20 репрезентација на Европском првенству у Италији са максималним учинком од 10 победа. У финалу је пала Шпанија са 70:64, Јарамаз је доминирао са 19 поена и 10 скокова, док је Марко Гудурић бриљирао на целом шампионату за признање МВП-ја. У тиму турнира, уз њега се нашао Никола Ребић.

Коментари / 0

Оставите коментар