Обрадовић: Мицић и Кинси воде Звезду у Топ 8 Евролиге!

Саша Обрадовић, бивши ас Црвене звезде и репрезентативац, помно прати сва дешавања у вољеном клубу. Не заборавља овације “делија” и верује да појачани црвено-бели могу до топ 8 Евролиге преко данашње (18 часова) прве препреке Ефеса у Истанбулу.

Кошарка 31.12.2015 | 19:40
Обрадовић: Мицић и Кинси воде Звезду у Топ 8 Евролиге!

- Ако Бамберг има тим за осам најбољих, има и Звезда, али не бих волео да јој стављам тај притисак. Дејан Радоњић ради изванредан посао, није му лако да све контролише. Индивидуални квалитет постоји, а за сваког тренера би велики изазов био да све то уклопи у добру екипу и створи хемију - каже Обрадовић за “Блиц”.

Василије Мицић је доведен уместо отпуштеног Маркуса Вилијамса.

- Поздрављам одлуку Звезда да узме српског играча који у Бајерну није добио праву шансу. Мицић је велики таленат и будућност наше кошарке, само му треба прилика да покаже шта може. Треба га психички вратити, а на њему је да се избори за минутажу. Заједно са Јовићем може да буде и будућност репрезентације, па чак и да Ребић буде трећи плеј националног тима, и зато ми је драго како у Звезди размишљају оживљавајући Мицића.

Последње појачање Звезде у 2015. је Таренс Кинси.

- Иако је онај који пређе из Партизана у Звезду и обрнуто увек најгори издајник, странци другачије размишљају. Волим и ценим Кинсија, а повреде сваке године су га омеле да достигне највеће домете. Надам се да неће имати те проблеме у Звезди. Покрива више позиција и брани све од плеја до четворке. Врхунски је атлета и сјајно разуме игру. Мислим да је велико појачање, само да се добро уклопи. Мени би то био тренерски жуљ, али бих увек волео да имам таквог играча више него мање.

Обрадовића радују напредак младих играча и партије Стефана Јовића.

- Звезда је имала проблема од Софоа, преко Мекела, до Томпсона. Ни са куповином врхунског играча не знаш да ли ће правити разлику, али су искочили домаћи млади играчи. Гудурић и Ребић су сјајно искористили шансу, а Јовић се наметнуо као први плеј и изнео многе мечеве. Пун погодак је и Милер.

Гудурић је посебно одушевио бившег репрезентативца.

- Хладнокрван је у великим мечевима, погађа тешке шутеве и доноси зреле одлуке са само 20 година. Спреман је и да се “побије” на терену. Само да не лудује, сада мора 16 пута више да ради, да остаје после тренинга како би понављао партије и још више напредовао. Што би рекао Жељко Обрадовић, “кад мислиш да све знаш, онда си већ мртав”.

Милосављевић је вођа

- Играмо изнад свих очекивања, јер је цела екипа промењена. Буџет нам је далеко испод Бамберговог и Бајерновог, а у врху смо немачке лиге и испунили смо циљ пласманом у другу фазу Еврокупа. Милосављевић се наметнуо као вођа Албе, има евролигашки квалитет и срећан сам што радим са њим. Невероватна је личност, што је данас најтеже наћи. Супер се снашао и даје тон нашој игри.

Томпсон се није снашао

- Најједноставније, Рајан Томпсон се није пронашао у Звезди. Да је имао више могућности можда би дошао до неке игре, али има других играча који су се наметнули у ових 27 мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар