Занимљивости о Новој години које нисте знали

Да ли сте знали ко на планети највише воли Нову годину? Ако као критеријум узмемо податак ко ће у најлуђој ноћи најдуже остати будан, онда титула одлази Русима. Прате их Украјинци и Аргентинци, а најраније у кревет одлазе Кинези и Израелци.

Свијет 30.12.2015 | 18:32
Занимљивости о Новој години које нисте знали

Али, у свим креветима на планети у ово доба је узбудљиво. Ако знамо да је већина беба рођена у септембру, једноставном рачуницом доћи ћемо до датума зачетка, а то је баш овај период. Нова година и празници доносе појачану сексуалну активност, што потврђује и податак да се дупло више кондома у Америци и Европи прода у недјељи прије Божића него седам дана касније. Од католичког Божића до Нове године, људи се знатно више друже, хвата их празнична еуфорија и жеља за уживањем у храни, пићу и - сексу.

И то нису једине занимљивости везане за Нову годину. Статистика је неумољива - сваки други човјек ће један новогодишњи поклон прослиједити даље. Први на листи дарова које људи просљеђују су чарапе, па пазите шта поклањате најближима. Скоро милијарду становника планете биће прикуцано за мале екране, а у поноћ ће 61 посто људи пожељети жељу. Да нисмо окорјели материјалисти, доказује податак да би 60 одсто људи више вољело да се у поноћ пољуби са неким посебним него да добије нови лаптоп. Младима није лако - сваки четврти омладинац млађи од 25 година у најлуђој ноћи се посвађа са неким, сваки осми раскине везу, а 40 одсто се 1. јануара пробуди са неидентификованим повредама од лудовања.

Где је одржана најлуђа новогодишња журка на свијету, не зна се, али најскупља је организована за дочек 2010. године на једној јахти. Кормилар је био Роман Абрамович који је за то задовољство потрошио праву ситницу, 7,6 милиона долара. Јео се суши и кавијар, пио се кристал, а у томе су уживали Бон Џови, Џими Чу, Марк Џејкобс.

Најскупља празнична вечера послужена је у Великој јабуци, у Емпајер кући бифтека где су се на прошлогодишњем новогодишњим менију налазили Дом Перињон, кавијар, крабе, шкољке, јастог, бифтек са пиреом од белих тартуфа и крем бруле заливен најпознатијим винима. Цијена је била тричавих 21.000 долара. Велики број Њујорчана ипак практикује бесплатну варијанту, дочек на Тајм Скверу. Али, гламур тог дана остављају код куће. Због мањка тоалета, многи у најлуђој ноћи носе пелене за одрасле. И воде рачуна о четвороточкашима, јер према подацима америчке националне компаније, више аутомобила је украдено у најлуђој ноћи него било ког другог дана.

Британци су, пак, забринути за своје новчанике. Британска престоница једна је од најскупљих на старом континенту за дочек Нове године, чак 190 одсто скупља од других европских градова. А просјечан Британац у новогодишњој ноћи потроши 200 фунти.

И за крај, упозорење - студија у магазину "Зависност" показује да се број беба које умиру од изненадне смрти повећава за 33 посто у новогодишњој ноћи, што се приписује повећаној употреби алкохола њихових родитеља. Такође, најлуђа ноћ је доба кад је највећа вјероватноћа да ће тинејџери возити у алкохолисаном стању.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

...

30.12.2015 18:53

Тако за Нову годину треба, да се зацне сто висе беба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

немам име

30.12.2023 16:46

срцна нова година

ОДГОВОРИТЕ