Липи: Гвардиола је револуционар, али није најбољи!

Италијан Марчело Липи рекао је да је Ђосеп Гвардиола револуционар, али је истакао да је Карло Анчелоти, ипак, тренутно најбољи тренер на свету.

Фудбал 31.12.2015 | 19:20
Липи: Гвардиола је револуционар, али није најбољи!

"Гвардиола је први револуционар у фудбалу од Ариго Сакија. Он је створио и тренирао најјачи тим икада. Барселона је освојила све. Дао је значајан допринос историји фудбала. Гвардиола је данас један од два-три најбоља тренера на свету", рекао је Липи за 'Газзета делло Спорт'.

Гвардиола ће на крају сезоне напустити Бајерн из Минхена, а још се не зна где ће после Немачке. Медији као потенцијалне клубове Шпанца спомињу Манчетсер Сити, Манчестер Јунајтед, Пари Сен Жермен...

Гвардиолу ће на клупи Бајерна заменити управо Анчелоти.

"Тренер број један је Анчелоти, не постоји нико као он. Освојио је титулу у свакој земљи у којој је радио. Урадиће то и у Немачкој. Оно што је најважније, не постоји ниједан играч који је негативно говорио о њему. За то је потребан квалитет и фудбалска култура", навео је Липи.

Липи је у интервјуу италијанском листу говорио и тимовима у Серији А.

"Постоје тимови који су се много променили, као што су Милан, Интер и Јувентус. Није могуће увек наћи срце проблема. Али, Милан је врло јединствен тим", рекао је Липи.

Коментари / 0

Оставите коментар