Људи, да ли је ово могуће?! Борац ''умире'' 12. јануара?!

Бивши предсједник Борца и први човјек Подручног фудбалског Савеза Бањалука (ПФС) Драшко Илић наговијестио је да ће бањалучки клуб престати да постоји 12. јануара.

Фудбал 30.12.2015 | 17:20
Људи, да ли је ово могуће?! Борац ''умире'' 12. јануара?!

"Мировањем и ћутањем нећемо ништа ријешити и од 12. јануара Борца можда више неће бити", рекао је Илић за бањалучке "Независне новине".

Више од мјесец дана прошло је од сједнице Скупштине бањалучког премијерлигаша на којој је Илић и званично напустио клуб, али насљедника још није добио. Још се није појавио чак нити један потенцијални кандидат, а 13 дана је остало до прозивке фудбалера која би, према ријечима бившег предсједника, могла и да означи крај екипе са Градског стадиона.

"Ко ће извршити прозивку 12. јануара? Мандат актуелном стручном штабу истиче сутра, а нема нових челника који ће им продужити уговор или именовати нови. Доста играча је ван Бањалуке па се поставља питање гдје ће спавати и ручати и оно најважније - гдје ће почети припреме", изјавио је Илић, који је истакао да од тога дана Борца можда више неће бити.

Илић је истакао да фудбалери нису добили плате за посљедња два мјесеца те да постоји страх да ће након треће неисплаћене плате многи затражити слободне документе.

"Страх ме да се и у наредним данима неће десити ништа и да ће се све неславно завршити. Сви знамо да Борац, уколико жели да настави првенство, мора да исплати и потраживања бивших играча која су недавно стигла у клуб и износе преко 100.000 КМ", изјавио је предсједник ПФС-а који је истакао да прати дешавања на Градском стадиону иако је прекинуо сву комуникацију одласком са мјеста првог човјека клуба:

"Не видим да је ико направио икакве потезе. Након мог одласка очекивао сам да ће се појавити неко ко је спреман да се ухвати у коштац са проблемима. Борцу не вриједи финансијска помоћ, јер је стање у клубу дубиозно", пренио је бањалучки лист његове ријечи.

Скупштина клуба је на сједници тог 23. новембра донијела три закључка која се односе на хитно доношење закона о спорту, о отпису ненаплативих дуговања спортким клубовима и регулисање имовинских питања и инфраструктуре спортских објеката. Том приликом је Градски стадион враћен на управљање граду Бањалуци, али примопредаје кључева још није било.

"Једно вријеме причало се о закону о спорту и то је све. Очекивао сам да ће бити више рекација о отпису ненаплативих дугова, а још није завршена ни прича о враћању Градског стадиона", казао је Илић.

Он се по одласку нашао на удару ветерана и пријатеља Борца, а позвао их је да они пронађу рјешење уколико су у могућности.

"Група људи која се назива ветеранима и пријатељима клуба облатила је сва три закључка и ти коментари су зауставили процес. Зашто они не воде клуб или бар пронађу ријешење, јер времена је све мање", јасан је Илић, који је закључио да се на чело клуба неће вратити док не буду испоштована поменута три закључка са сједнице Скупштине:

"Испљуван сам и назван лажовом и на мене не треба да рачунају док год влада овакав модалитет. Уколико бих се вратио на ово стање, то би био само наставак агоније".

Коментари / 0

Оставите коментар