Америка припрема Путинов пораз!

Американци све више утичу на државе које су некада биле руске савезнице. Русија је изгубила Аргентину пошто Кристина Кирхнер више није председница. Нови председник Аргентине се заклео на оданост САД.

Свијет 30.12.2015 | 07:19
Америка припрема Путинов пораз!

Зашто је Џон Кери стварно посетио Русију? Какве глобалне циљеве Вашингтон жели да оствари? Како Европа треба да реагује на кризу у турско-руским односима? На ова и друга питања је одговарао бугарски публициста Памен Пасков.

Упитан који је прави разлог Керијеве посете Москви, Пасков је одговорио:

„Треба посматрати ствари и изван политике. Треба разумети праве разлоге и мотиве који стоје иза дипломатских изјава. Чак и када се политичари осмехују, на њиховим лицима се не осликава реалност.

Амерички секретар државе Џон Кери је озбиљан човек. Он је представник владајуће елите САД. Кери има намеру да постави ултиматум Владимиру Путину. Главни циљ САД је да уклоне Путина са власти, а затим да преузму контролу над Сиријом и да се отарасе Башара ел Асада, пише руска “Правда”.

Мислим да се америчка мисија састоји из три дела. Први део подразумева приморавање Путина на потписивање споразума о капитулацији Сирије и председника Асада. Други циљ је приморавање Путина на потписивање споразума који ће поништити споразум у Минску јер САД желе да Русија напусти Донбас. Трећи циљ јесте да сам Путин капитулира.

Како Кери мисли да оствари ове циљеве?

За почетак је ту огромна војска НАТО-а у државама Балтика и Пољској која и даље расте. Сматра се и да ће ускоро поново почети војне операције у Донбасу.

Има доказа и о терористичким активностима у руском региону Кавказа. Прошле недеље је убијено 13 терориста. Дагестан је још увек врућа тачка. Можемо једино да се надамо да ће чеченски председник Рамзан Кадиров успети да одржи ствари под контролом.

У централној Азији се отвара нови фронт и то је веома озбиљна ствар пошто је Исламска држава недавно заузела два града на северу Авганистана. Рак Исламске државе наставља да се шири, а главни циљ је опкољавање Русије.

Мислим да је Џон Кери отишао у Москву са високим очекивањима. Американци све више утичу на државе које су некада биле руске савезнице. Русија је изгубила Аргентину пошто Кристина Кирхнер више није председница. Нови председник Аргентине се заклео на оданост САД. Обојене револуције прште свуда у Јужној Америци. Тренутно покушавају да збаце председницу Бразила, Дилму Русеф.Владајућа партија у Венецуели је такође изгубила на изборима. Исто се дешава и на Куби. Сви једва чекају да браћа Кастро умру. Велике су шансе да ће Куба ускоро постати колонија САД.

На Балкану је иста прича. Србија, дугогодишњи савезник Русије, бори се за чланство у ЕУ и НАТО и потпуно је американизована. Црна Гора такође намерава да се укључи у НАТО. Било је протеста и у Србији и у Бугарској, али нико не обраћа пажњу на то. Сви политичари прате упутства из Вашингтона. Од држава БРИЦС-а, једино је још Кина стабилна.Запад економски, финансијски и друштвено уништава Русију. Тренутна ситуација је веома озбиљна. Чак је и руски министар одбране недавно навео да су руска нуклеарна оружја у пуној приправности. Надам се да Путин има још једног кеца у рукаву“.

Што се тиче сукоба између Турске и Русије, Пасков је навео да турски председник Ердоган болује од леукемије и да годинама узима лекове који почињу да утичу на његово психичко стање због чега доноси непромишљене одлуке.„Када је турски премијер недавно био у Бугарској, људи су изашли на улице са бугарским и руским заставама и викали „Бежи из Бугарске! Престаните са тероризмом у Сирији““, рекао је Пасков.

(Wебтрибуне.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СНАГА НАРОДА

30.12.2015 07:14

Рус је јачи од Американца, и војно, и материјално, и психички и физички. Хоћемо Проф. Алексу Милојевића, који се у Русији стручно усавршавао, за премијера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Снага народа ???

30.12.2015 08:02

Јес ал у ..рцу јаца.Воли ти Русију колико хоцес али истина је да Америка спрема конацни удар на све конфликтне зоне а из тих зона има да лете сви на две стране па и Руси.

Name

Драган

30.12.2015 07:18

Руска елита не ради за Русију онолико колико америчка. Олигарси прво воле себе и одлазе на Запад са парама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

30.12.2015 08:05

Тачно, због тога, а и због цијена нафте, Русија на средњи рок губи. А овај текст је тако аматерски, аналитичар који аргументира као у некој кафани уз кило белог и десет са луком.

Name

ВРС РВИ

30.12.2015 16:31

Баш ме занима како ће добити ове 3 капитулације. Никако да скотају да Путин први вуче потезе. Могу га вољети или не ипак је тако. Да сви олигарси овога свијета свијета оду у САД са својим новцем неби могли вратити ни 20ти дио америчког дуга. "једино" је још Кина стабилна, наравно да јесте. Је ли стабилна С. Арабија због цијена нафте. Докле ће они свјесно ићи у губитке због амера. И амери су почели да извозе своју нафту и црпе ресурсе који су остали. Ма овај текст је глуп да не може бити глупљи. Ре на "ре Снага народа" Коначни нуклеарни удар читава УСА ће бити прекривена нуклеарним пројектилима за 40мин са за чију могућност пресретања постоје шансе од 2%. а то су и сами амери признали. Нема никаквог коначног удара јер им задњица добро ради када знају да су у буквално цјелокупном домету. Баш ме занима како ће они опколити Русију. Шта мислиш ко би се још придружио америма у "коначном" удару? Смијем се кладити да неби нико од чланица натоа помогао америма а за Русе би се нашао "понеко" Пишеш глупости, боље размисли главом. Дједа Мраз тек сутра долази.

ОДГОВОРИТЕ