Ћурковић: Навијачи, без много емоција, коштате нас!

Први човек Партизана Иван Ћурковић имао је занимљиву поруку за навијаче Партизана пред Нову годину!

Фудбал 30.12.2015 | 20:45
Ћурковић: Навијачи, без много емоција, коштате нас!

Ћурковћ се прошле недеље нашао на челу Управног одбора ’црно-белих’ у техничком мандату, после оставке комплетне управе због разочаравајућих резултата од почетка сезоне.

„Партизан има навијаче које воле, прате и веома су важан део клуба. Ако је то већ тако и то кажем са уверењем, волео бих да због њихових емоционалних претеривања понекада, наше новчане казне које плаћамо УЕФА и ФСС, више не понављају. То је велика ставка, која оптерећује буџет клуба, отежава пословање, посебно у ситуацији када имамо значајне финансијске обавезе, а до прихода се тешко долази. навијачима Партизана поручио да су важан део клуба и да би волео да више не понављају емоционално претеривање јер клуб плаћа велике новчане казне“, нагласио је Ћурковић за сајт Партизана.

Председник клуба из Хумске истакао је и да тренер Иван Томић и спортски директор Ивица Илиев имају апсолутно поверење, али и велику одговорност за резултате.

„Илиев и Томић имају апсолутно поверење свих нас када је у питању играчки кадар, концепција игре, однос и атмосфера у играчком и стручном саставу. Али, имају и велику одговорност за резултате и место Партизана у свим такмичењима које играмо“, рекао је Ћурковић.

Партизан је у првом делу сезоне завршио такмичење у Лиги Европа у групи, иако је имао велике шансе за пласман у другу фазу. У Суперлиги заузима тек четврто место после 22 кола са 26 бодова мање од водеће Црвене звезде, док ће му у четвртфиналу Купа Србије ривал бити Раднички из Ниша.

Илиев је током сезоне преузео место спортског директора, док је Томић недавно постављен за тренера и водиће екипу у пролећном делу сезоне.

Ћурковић је истакао да је веома задовољан што су на месту спортског директора и тренера људи који су бивши играчи Партизана и да су се прихватили посла са много ентузијазма.

„То ме подсећа на нека успешна прошла времена, а моја је улога да их подржим, као што сам то чинио у прошлости са њиховим колегама, који су долазили на тако важне функције, нису имали велико искуство, а стасали су у велике стручњаке“, рекао је први човек ’црно-белих’.

Ћурковић је пре недељу дана преузео функцију руководећег радне групе која је постављена након што је Управни одбор клуба поднео оставку, а коју чине Ивица Илиев, Милорад Вучелић, Милан Обућина, Милош Вазура и Војислав Недић.

„Не бих желео да будем негативан и да представим ситуацију у клубу компликованијом и тежом него што јесте, али нити да кажем да је све идеално. Имао сам прилику да будем председник Партизана и у тежим временима и успевали смо да превазиђемо све тешкоће, тако да сам оптимиста и сада“, рекао је Ћурковић.

Први човек Партизана је истакао да му је мишљење било подељено када га је група чланова Управног одбора фудбалског клуба и Југословенског спортског друштва Партизан замолила да помогне. Према његовим речима, радна група је састављена од људи који су привржени и одани Партизану, као и то да су њени чланови професионалци или спортски функционери.

„Она није бројна из простог разлога јер ћемо се чешће састајати и према потреби решавати нека питања и проблеме брже и ефикасније“, додао је Ћурковић.

Ћурковић није желео да говори о својој дефинитивној визији функционисања клуба, али да размишља о томе и да има идеју.

„Приоритети у овом тренутку су консолидовање и стабилност стручно–техничког сектора клуба и играчког кадра јер ово је од виталног значаја за резултате и све што се подразумева на овом плану. Њихова ефикасност и атмосфера у екипи зависи од нашег јединства и искрене сарадње“, нагласио је Ћурковић и додао да сазивање Скупштине клуба није приоритет и да ће се то десити када се направи стабилност и консолидација спортског сектора.

Коментари / 0

Оставите коментар