Мисимовић: Вријеме је за потпуно нове "Змајеве"!

Звјездан Мисимовић песимиста је када је у питању будућност репрезентације БиХ.

Фудбал 30.12.2015 | 13:20
Мисимовић: Вријеме је за потпуно нове "Змајеве"!

Популарни Миске био је надомак повратка међу "змајеве" пред одлучујуће утакмцие квалификација за ЕУРО 2016, али то се ипак није десило.

Разлог је тошто, како каже, више није видио себе ту а и није био баш превелик оптимиста.

У разговору за за "Авазов Спорт" рекао је да је од почетка прве утакмице баража са Исрком видио да су шансе БиХ мале, а Мисимовић сматра да ни будућност репрезентације неће бити баш сјајна.

"Нажалост, песимиста сам у вези са репрезентацијом, Вријеме је да се направи потпуно нова екипа и мислим да ће Баждаревић то и покушати да учини. Једноставно квалитет у репрезентацији послије Бразила је почео падати и даље пада. Зато морам бити песимиста, јер не видим да има квалитетних млађих снага које могу помоћи репрезентацији да се врати гдје је била", истакао је Мисимовић.

"Једино што ме тјеши је што је репрезентација пролазила кроз сличне тешке тренутке, као у оном циклусу када нас је водио Фуад Музуровић, па смо опет издржали и послије тога направили велики успјех. Ваљда ће тако бити и сада", додао је Миске.

Он је рекао да се од Миралема Пјанића превише очекује.

"Пјанић је под великим притиском. Превише се од њега очекује. Схватам да би навијачи вољели да он узме лопту, пређе два,три гирача и намјести гол, али није то тако лако како се чини. У Пјанича се не смије сумњати. Његови играччи и људско квалитети су неупитни, али је очигледно да му задаћа у Роми и репрезентацији није иста. Очигледно му је лакше играти у Роми него у репрезентативном везном реду".

Мисимовић је помало и критичан на поставку игре репрезентације, гдје све почива на Џеки.

"У овој ситуацији превише је на његовим леђима. Ако он нешто уради добро је, а ако не, онда није добро, а тако не би смјело бити".

Репрезентација БиХ у квалификацијама за СП у Русији 2018. играће против Белгије, Грчке, Естоније и Кипра, а Мисимовић каже да није реално да «змајеви» буду први у овој групи.

"Поред Белгије нереално је очекивати да то можемо. Остале екипе си приближног квалитета и биће доста борбе зе друго мјесто", рекао је Мисимовић.

Коментари / 0

Оставите коментар