Какве драстичне промјене чекају Ф1 од 2017.?

Иако још не знамо ни како ће изгледати болиде Формуле 1 наредне сезоне, тимови се већ вредно припремају за драстичне промене које нас чекају 2017. године.

Остали спортови 31.12.2015 | 21:00
Какве драстичне промјене чекају Ф1 од 2017.?

Због захтева оних који воде шампионат да болиде буду бржи за по пет секунди по кругу, тимови су недавно прихватили низ правила по којима ћемо видети шире болиде, другачија крила и веће пнеуматике.

Неке илустрације су нам већ наговестиле како би болиди могли да изгледају за две сезоне, а технилчки уредник сајта моторспорт.цом је направио занимљив видео у којем се виде промене у односу на данашње болиде.

Као што се види у видео, због промена у димензијама, посебно по питању предњег и задњег крила, болиде ће изгледати поприлично другачије.

Сами шефови тимова су поздравили чињеницу да ће промене правила довести до корака унапред по питању брзине, што су многи чекали годинама.

Тркачки директор Мекларена Ерик Булије верује да ће већи изазов који ће бити пред возачима повећати страст коју они осећају према спорту, што ће бити позитивна ствар за све.

“Наравно, свиђају ми се промене. Можда сам ја прво инжењер, али се сећам када сам први пут видео болид Формуле 1. Био сам импресиониран његовом брзином и кочењем, што се изгубило током времена. То што ћемо имати брже болиде је добро. Возачима ће се то свидети, а ако заиста буде тако, изнеће позитивније коментаре новинарима, а сви љубитељи ће бити задовољни због тога”, истакао је Булије.

Коментари / 0

Оставите коментар