Тејић: Прошла сезона је тешко поновљива, али...

"Трудимо се да и ове године то остваримо", каже млади крилни центар црвено-белих.

Кошарка 30.12.2015 | 14:20
Тејић: Прошла сезона је тешко поновљива, али...

Кошаркаш Црвене звезде Марко Тејић рекао је да су црвено-бели прошле сезоне освајањем "трипле круне" и пласманом у Топ 16 фазу Евролиге направили огроман успех и поручио да је наредни циљ да се премаши тај подухват.

Тејић је био део шампионског тима црвено-белих који је остварио најбоље резултате у историји клуба, пошто је са Звездом освојио три трофеја - АБА лигу, домаће првенство и Куп Радивоја Кораћа.

"Прошла сезона је тешко поновљива, али ми се трудимо да и ове године то остваримо. Прошли смо у Топ 16 фазу Евролиге у веома тешкој групи, АБА лига нам је такође јако битна као и домаћа лига. Прошла сезона је заиста била сјајна, поготово за мене који тек улазим у тим и то су били моји први сениорски трофеји", рекао је Тејић Тањугу.

Млади крилни центар издвојио је меч против Будућности у Подгорици као најтежи ове године, када су црвено-бели славили кошем Николе Калинића у последњим секундама.

"У Евролиги имали смо доста добрих мечева, и на страни и код куће, а прошле сезоне били смо други у квалитетној групи у Евролиги. Наравно утакмица у Подгорици била је јако тешка, где смо добили после коша Калинића. Све те утакмице су нас подизале и биле подстицај да урадимо много ствари", рекао је млади кошаркаш и осврнуо се на садашњу сезону.

"Победа над Бајерном није прекретница, већ су то све три утакмице које смо добили код куће за пролаз (Реал Мадрид, Химки, Бајерн прим. аут). Одиграли смо заиста изванредно те мечеве и публика нас је у свим мечевима фанатично носила до тријумфа".

Тејић је рекао да цео тим вредно тренира како би одбранио трофеје и остао неприкосновен у региону.

"Тим је доста промењен, али кроз сваку утакмицу се стварају неки нови носиоци игре", навео је 20-годишњи кошаркаш и додао да сваким даном напредује под вођством тренера Дејана Радоњића.

"Много ми значи што, иако сам млад, добијам шансу и имам подршку. На мојој позицији је Квинси Милер, који је одличан играч и пуно ми значи и импонује што радим са њим", закључио је Тејић.

Коментари / 0

Оставите коментар