"Син ми је због грешке љекара добио гангрену"

У Смедеревској Паланци Милану Радовановићу (22) извађено слепо црево, а у Београду му спасли живот одстранивши му 40 цм танког црева.

Србија 29.12.2015 | 07:55
"Син ми је због грешке љекара добио гангрену"

Син ми је био професионални каратиста, јак, здрав, а због грешке лекара у Смедеревској Паланци могао је живот да изгуби! Доктори у Београду су му због гангрене извадили 40 центиметара танког црева, а цела породица ноћима од бриге није спавала!

Овако за Курир на почетку разговора каже Миливоје Радовановић (60) из Смедеревске Паланке, чији је син Милан (22) тренутно у Клиничком центру Србије у Београду, на одељењу хирургије. Према Миливојевим речима, сви проблеми су почели 16. новембра.

"Милан је два дана повраћао и имао температуру 40, па смо га одвели у болницу „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци. Доктори су му тамо оперисали слепо црево, добро се опорављао, али 12 дана касније нешто је кренуло по злу, како су ми рекли. Милана је толико болео стомак да није могао да удахне ваздух" прича Радовановић за Курир и додаје да је његов син онда пребачен на одељење интензивне неге.

"Рекли су да има плућну емболију, а онда су га напокон, после 32 дана, отпустили из болнице. Међутим, Милану се нагло позлило и почео је сав да се тресе" присећа се тешких тренутака Миливоје.

На очево инсистирање, Милан је превезен у Клинички центар Србије, где је исте вечери оперисан.

"Лекари у Београду су ми рекли да ми је дете добило гангрену и да су морали да му изваде 40 центиметара танког црева како би му спасли живот! Син ми се на Војној академији школовао за пилота, био је јак као бик, а сада не може из кревета да устане, не препознајемо га... Не знам како лекари у Паланци нису приметили гангрену и како су допустили да дође до овога", пита се Миливоје Радовановић и додаје да још није одлучио да ли ће тужити болницу.

Директор болнице „Стефан Високи“ Жељко Смиљанић каже за Курир да је одредио спровођење ванредне унутрашње провере квалитета стручног рада поводом овог случаја.

"Утврдићемо да ли су у поступку пружања здравствене услуге пацијенту Милану Радовановићу предузете све потребне мере и активности у складу с медицинском доктрином. У зависности од закључка комисије, биће предузете потребне мере", рекао је Смиљанић.

НАПОКОН ИДЕМ КУЋИ

Милан Радовановић тренутно се опоравља на одељењу хирургије КЦС, а према прогнозама лекара, биће данас пуштен кући.

"Пресрећан сам што напокон видим породицу и пријатеље, провео сам више од месец дана непрекидно по болницама, било ми је веома лоше... Сада једва чекам да идем кући, одморим се од свега и не размишљам о болести" каже Радовановић за Курир.

Извор: Курир

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Боле

29.12.2015 07:45

Народ једва дочекао да пљује по докторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

051

29.12.2015 08:28

Невјероватно, ста год да се деси људи то приписују љекарима. Он да је имао гангрену одмах након операције, не би могао да зиви 32 дана. Друга ствар, инфекције послије операције, па тако и гангрене, не морају да настану само због греске љекара. У цријевима се налази измет који је пун бактерија, цријева су пуна бактерија и деси се да се рана инфицира, сто мозе довести до гангрене. Невјероватно је да људи једва доцекају да се тако несто деси њиховим најблизима, да би могли тузити љекаре. Не размисљају, да це тиме обиљезити некога за цијели зивот или му унистити зивот. Мисле да це тако брзо доци до лако стеценог новца. Нисмо ми Америка, људи моји. А новинари једва доцекају да тако несто објаве. Ово треба испитати и ако је било греске љекара тузити љекара, ако није тузити овог господина, као и новинара који је то објавио. Не мозе се некога паусално кривити. Невезано за тему, ја јос никад нисам цуо да је неко професионални каратиста.

Name

Дарцило

29.12.2015 08:16

У оваквим слуцајевима провести истрагу наравно.Али овај исти господин треба да зна да ти исти љекари нису оперисали слијепо цријево његовом сину, прица би се заврсила трагицно-фатално.Компликације операција су десавју и увијек це се десавати,свагдје.Треба само установити да ли је неко крив и има ли пропуста.Ако се кривица и пропуст искљуце,ОБАВЕЗНО ТУЗИТИ појединца који је на безобзиран и безобразан,незахвалан нацин позурио да пљује и клевеце по установи и љекарима који су му спасили зивот или неком његовом,и сад у овом тренутку спасавају некога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

29.12.2015 15:17

Нисам добро разумио шта ви хоћете рећи. Доктори су дужни ваљано и квалитетно лијечити људе, неки су подписали Хипократову заклетву.Хоћете рећи да нема непогрешивих, немарних, аљкавих доктора, има итекако као и свег другог народа. Међутим занимљивије је која и каква ће комисија испитати поступке доктора, да ли су они погрешили својом немарношћу. У оваквом расположењу, ја не вјерујем да ће комисија бити не пристрасна.