АБА: ''Убица вјечитих'' - Вук Радивојевић...!

Срушио сам Звезду, било би глупо да нисам и Партизан! Вук Радивојевић је са Игокеом направио два подвига, у хали Пионир био је главни кривац што је тим из Александровца најпре победио Црвену звезду, а онда и Партизан. Како истиче, "кад је већ срушио вољени клуб, било би глупо да то није урадио и црно-белима".

Кошарка 29.12.2015 | 15:40
АБА: ''Убица вјечитих'' - Вук Радивојевић...!

Радивојевић је у 10. колу АБА лиге дао 18 поена у тријумфу над Звездом од 81:87, а потом је уследила серија од шест Игокеиних пораза у низу. И, онда, нови бљесак - 26 поена против Партизана, за 66:73 у корист гостију, који су у Пионир стигли као последњепласирани тим регионалног надметања.

"Пионир је мени друга кућа, искрено. Одиграо сам одлично проив Црвене звезде, глупо би било да не одиграм добро и против Партизана (смех). Мислим, шта би ми другари рекли?", каже за Блицспорт добро расположени Радивојевић.

Он, међутим, врло брзо "спушта лопту" и не жели себе да истиче у први план, иако је његова тројка 40-ак секунди пре краја пресудила црно-белима.

"Имао сам ја и промашаја код шутева који су могли да нам донесу победу, као против Меге у последњој секунди. Ето, и против Звезде сам са дистанце најпре шутирао 0/6, а онда те две тројке у финишу... Волим ја да одлучујем, не кријем то", каже 32-годишњи кошаркаш Игокее и наш репрезентативац са Еуробаскета 2007, када га је Мока Славнић уврстио у националну селекцију.

Радивојевић наглашава да су за садашњи статус Игокее, која је са учинком 6-11 макар привремено скочила са 14. на девето место, "кривци" недостатак среће, али и здравствена ситуација.

"Нисмо ми на правом месту на коме би требало да будемо. Могли смо комотно да будемо у горњем делу табеле, близу врха, али смо несретним поразима пали доле. Имали смо стварно много проблема. И ја лично, јер сам после мечева са Звездом и Будућношћу доживео повреду. Ово против Партизана ми је била прва права партија од повратка. Али, није то још то. Морамо да полако окрећемо ономе што можемо, да покажемо да вредимо. Стигао нам је и нови тренер, и то у ситуацији када смо престали да верујемо у себе, тако да нам тријумф против црно-белих много значи на психолошком плану. Но, тај тријумф треба хитно да заборавимо. Потребно је посветити се раду, а онда ће доћи и добри резултати у континуитету", истиче лидер Игокее за Блицспорт.

Он је на крају имао поруку и за навијаче Партизана.

"Овај тим црно-белих заиста има потенцијал. Са победама би то више изашло на видело. Али, порази уништавају самопоуздање. У Партизану има много квалитетних младих играча, ту су Маринковић, Цветковић, Аранитовић... Велики таленти. Но, за разлику од тога шта доносе тријумфи, а доносе самопоуздање, порази са собом доносе страх. И, онда све крене низбрдо: пада и проценат шута, и вера у своје могућности. Уз то, Партизан је већ неколико пута испустио велике предности и доживео резултатске неуспехе у истим тим утакмицама, па како наиђе завршница, тако се његови играчи уплаше новог краха. Ми смо то знали и ишли смо да то искористимо. Знали смо да ће упасти у психолошки притисак и тада смо 'додали гас'", рекао је Вук Радивојевић за Блицспорт.

Он је три пута део своје каријере проводио у Црвеној звезди, а наступао је и за Слогу из Краљева, Фуенлабраду, ФМП, Турк Телеком и Сласк, из ког је и дошао у тим из Републике Српске. Ове сезоне просечно постиже 12,9 поена по утакмици и има 5,4 скока, те 3,9 асистенције по наступу.

Коментари / 0

Оставите коментар