Профа предаје Римско право и љубав према Партизану!

Председник Надзорног одбора Партизана и професор римског права на Правном факултету је неформални вођа навијача, фудбалера и управе клуба из Хумске 1.

Фудбал 29.12.2015 | 12:40
Профа предаје Римско право и љубав према Партизану!

Профа, како Владимира Вулетића сви зову, непоправљиво насмејан и духовит, нема дилему:

- Партизан је симбол живота, начин размишљања. Он је љубав. Можда је фраза, али је чиста истина - за друге се навија, Партизан се воли, рече Душко Радовић. Ту нема шта да се дода - прича за “Блиц” Владимир Вулетић.

Откад датира ваш суживот са “парним ваљком”?

- Мој отац, који је 2006. године несрећно страдао у саобраћајном удесу, усадио ми је филозофију живота, мој Партизан. Кад год се сетим њега, а то је често, мислим на Партизан. И обратно. Не иду један без другог.

Имате навијачке песме у малом прсту, чини се да сте проводили време на југу?

- Признајем, јесам. Ја сам из Шапца, а ми из провинције, без увреде, јаче осећамо клуб од оних из великих градова. Ето, када се морало, путовао сам на утакмице и возом, преко Руме. Локација иста - увек југ, с “гробарима”.

Музикални сте максимално, али репертоар је везан искључиво за Партизан?

- Први “концерт” са химном Партизана одржао сам у кругу породице, када сам имао пет година. Мој отац је све снимио на аудио-касету, коју чувам.

Када сте последњи пут бодрили клуб с југа?

- То је било 2000. године после оног трагичног дербија на “Маракани”. Отад нисам ни ишао на стадион Црвене звезде, нити ћу.

Студенти добро знају за вашу љубав?

- Имају разумевања. И када померим колоквијум због гостовања у Горњем Милановцу или Аугзбургу, не љуте се. Њима корисно, мени угодно - каже Вулетић.

Студент ме је довео у Партизан

На који начин сте дошли у клуб?

- Изненадио сам се када су ме крајем децембра 2014. године звали Војкан Недић и Милош Вазура. Био сам на конгресу правника, на Копаонику. Вазура, који је био мој студент и председник студентског парламента на Правном, цени моје правничке способности. Наравно, када Партизан зове, трчећи се прихвата.

Мејл адреса - ПФК

Вулетић има начин и на који врбује студенте да навијају за Партизан.

- Моја имејл адреса са факултета почиње са ПФК. Све је јасно. Када ми пишу мејл, морају да укуцају Партизанове иницијале. На тај начин индиректно индоктринирам Партизан у главе студената - шаљиво ће Вулетић.

Коментари / 0

Оставите коментар