Марина Маљковић: Помјерамо границе у Рију!

Кошаркашице Србије су покориле Европу и пласирале се на Олимпијске игре, али неће се задовољити само чекирањем визе за Бразил. Када Марина Маљковић командује уз аут-линију, њене пуленке играју као један. Ћерка Божидара Маљковића, четвороструког клупског шампиона Европе, успела је да 12 играчица уштимује у савршени оркестар који је на крају 2015. године побрао ловорике и постао најбољи женски тим у Србији.

Кошарка 30.12.2015 | 15:40
Марина Маљковић: Помјерамо границе у Рију!

Шта да очекујемо од шампионки Европе у Рију?

- Пробаћемо да померимо границе. Не кажем да ћемо успети, али пробаћемо. Досањале смо велики сан и пласирале се на Олимпијске игре, али женска репрезентација се не задовољава само пласманом. Имамо потребу да идемо што даље - каже Маљковићева за “Блиц”.

Најбоља сте женска екипу у 2015. у избору Олимпијског комитета. Колико вам то признање даје ветар у леђа?

- Генерално, тај догађај је био изузетно вредан и леп. Имале смо прилику да се упознамо и са осталим нашим спортистима. Сви заједно ћемо да се боримо за Србију у Бразилу. Све награде и признања гурају нас напред. Додуше, ми смо сами по себи мотивисана група људи и не треба нам пуно гурања.

Због чега сте поносни на девојке?

- Због начина на који играју и изгарају на терену. Борба је оно што нас краси и нешто по чему смо препознатљиве.

Публика је препознала борбеност, на Аранђеловдан пун „Пионир“ је поздравио кошаркашице у победи против Немица?

- То је један од најупечатљивијих догађаја у 2015. Утакмица у којој током целог трајања осећате вибрације у целом телу због свог тог народа који је дошао да вас бодри. Веровала сам до последњег тренутка да ће „Пионир“ бити пун, иако је било лоше време, велика слава. Девојке су мало сумњале да ли ће бити људи, али ја сам била убеђена да нема шансе да не испунимо „Пионир“.

Јесте ли задовољни 2015?

- Апсолутно. Идемо даље.

Бесплатна кошарка у школама

У Основној школи “Мика Петровић Алас” Марина Маљковић је отворила прву бесплатну школу кошарке.

- Ако једна девојчица из ове школе заволи кошарку и постане репрезентативка једног дана, сматрам да смо направили велики успех. Циљ овог покрета није да угасимо постојеће клубове, већ да тамо где нема женске кошарке направимо једну лепу причу. Оно на чему ћу инсистирати у овом пројекту је да девојчице постану пре свега добри људи - рекла је Маљковићева.

Коментари / 0

Оставите коментар