Монако је други, али је ближи испадању него титули?!!!

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ?! Али, тако је...Други сте на табели. Борите се за титулу? Ма какви. Ближи сте борби за опстанак него шампионској титули. Ако мислите да је немогуће, само баците поглед на табелу француског првенства после првог дела сезоне и све ће вам бити јасно.

Фудбал 29.12.2015 | 09:20
Монако је други, али је ближи испадању него титули?!!!

Монако се већ три године налази у самом врху француског првенства, али никако да направи тај корак више и да узме трофеј. Неће моћи до тог резултата ни ове сезоне. Разлог је једноставан, Пари Сен Жермен је једноставно прејак. Због тога и не чуди што после само 19. кола бежи управо 19 бодова "кнежевима".

Међутим, није то оно што је у овој лиги најзанимљивијие. На први поглед, када посматрамо табелу, рекли бисмо да се Монако бори за титулу. Али уколико само пажљивије погледамо, јасно је да је Монако ближи борби за опстанак него конкуренцији за наслов првака Француске.

Наиме, "кнежеви" беже само 13 бодова Генгану, који је на месту које води у нижи ранг. Овим случајем је прва лига Француске дефинитивно поставила рекорд у Европи и питање је да ли ће бити оборен.

Ситуација је слична и у српској лиги, где другопласирани Чукарички заостаје за водећом Црвеном звездом 25 бодова, а има 21 бод више од Рада, који се налази у зони испадања. Међутим, нови систем такмичења онемогућава "брђане" да се боре за опстанак, јер првих осам екипа иде у тзв. "плеј-оф", а преосталих осам ће се у "плеј-ауту" борити за опстанак у највишем рангу такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар