Нуркић: Водићу нову генерацију "Змајева"!

Кошаркаш Денвер Нагетса Јусуф Нуркић спреман је да буде предводник нове генерације репрезентације Босне и Херцеговине.

Кошарка 29.12.2015 | 09:40
Нуркић: Водићу нову генерацију "Змајева"!

У интервјуу за "Дневни аваз" Нуркић наводи да се његово мишљење, када је у питању репрезентација БиХ, није промијенило од првог дана када је обукао дрес с државним грбом. За репрезентацију је, каже, играо и играће убудуће с великим задовољством.

"Спреман сам водити нову репрезентативну генерацију Босне и Херцеговине. Ако је потребно да идемо испочетка, спреман сам водити нову генерацију. Да није било повреде, вјероватно бих играо на протеклом Еуробаскету у Француској", изјавио је Нуркић.

Када је у питању однос с Кошаркашким савезом БиХ, 21-годишњи Живиничанин изјавио је да не постоје никакви проблеми, изузев "одређених изјава и поступака појединаца о којима би се требао изјаснити Управни одбор".

Од Управног одбора очекује да се на основу медицинске документације изјасни да ли је "глумио повреду или избјегавао наступ за репрезентацију, како су тврдили појединци, или заиста био повријеђен"

"Имам пуно повјерење у Управни одбор и вјерујем да ће донијети праву одлуку. Желим да се са мене скине љага, не само због мене него и због односа у репрезентацији. Желим чисту ситуацију".

Центар "змајева" због повреде је пропустио почетак НБА сезоне, а вјерује да ће се на терен вратити већ у првим данима нове године, након више од осам мјесеци након што је одиграо посљедњу званичну утакмицу.

Повреда је, према Нуркићевим ријечима, ствар прошлости. Прије неколико дана добио је дозволу љекара да почне тренирати пуним интензитетом. Сада најављује да би се на паркет могао вратити спремнији него икад у каријери.

"Повреда је била веома тешка, компликована, због чега је мој повратак на терен неколико пута одгађан. И са психолошке стране то су били тешки моменти, али све сам издржао. Током процеса рехабилитације радио сам и на физичкој припреми, па с пуном одговорношћу тврдим да сам спремнији него икад. Једва чекам да истрчим на паркет".

Нуркић је наступао за јуниорску (У-18) и младу (У-20) репрезентацију Босне и Херцеговине и обје ове селекције је предводио до пласмана у највиши ранг, А-дивизију Европског првенства.

У дресу сениорске репрезентације дебитовао је у квалификацијама за Европско првенство 2013. у Словенији, док је циклус за Еуробаскет 2015. у Француској пропустио због повреде кољена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

елБосни

29.12.2015 09:22

Напријед момцино!

ОДГОВОРИТЕ