ПЛ - најава: Ван Гал и Хидинк - вријеме за наплату дуга из 1999.?!

Двојица славних холандских тренера имају неке "нерашћишћене" рачуне из времена када су били тренери Барселоне и Реала. Да ли је дошло време за наплату дуга?

Фудбал 28.12.2015 | 17:20
ПЛ - најава: Ван Гал и Хидинк - вријеме за наплату дуга из 1999.?!

Као што је неко лепо приметио, у понедељак касно поподне, у 18.30, чека нас најважнија фудбалска утакмица између 6. и 15. на табели – у историји!

Манчестер јунајтед, који никога није победио ево већ седам утакмица заредом, а који има и четири пораза у низу у Премијер лиги, дочекује Челси, шампиона Енглеске, који је и даље тик изнад зоне испадања.

На путу ка овом јаком "мечапу", Челси је направио смену тренера, отпустио Жозеа Муриња и поставио његовог привременог наследника, Гуса Хидинка, док се Јунајтед и даље нећка, па ће тако највероватније Луј ван Гал бар још једном сести на клупу намењену тренеру славног клуба, на "Олд трафорду".

И, одмах да скратимо, Хидинк ће имати велику прилику да му врати "мило за драго", јер смо сигурни да није заборавио 1999. годину, када га је Ван Гал резултатом 3:0 савладао у "Ел Класику" и довео до тога да добије отказ у Реал Мадриду.

Времена су прошла од тада, а Хидинк долази Ван Галу "на ноге" у тренутку када му се тресе тло под ногама и када га нови кикс сасвим извесно кошта посла у клубу који је на његове жеље потрошио 334 милиона евра у претходних годину и по дана.

Челси не зна за пораз од Манчестер јунајтеда током претходних осам окршаја, "ђаволи" нису победили клуб из Лондона од 28. октобра 2012. године (2:3), а код куће још од 18. септембра 2011. када је било 3:1. Укупно гледано, на "Олд трафорд" скор је 32-26-20...

"Свака утакмица Челси – Манчестер јунајтед је велика, али ова нарочито. Надам се да ће моји играчи показати амбицију коју су имали у већем делу утакмице са Вотфордом", рекао је Хидинк, упркос томе што је поменути меч завршен 2:2.

Челси ће бити без суспендованог Дијега Косте, а видећемо да ли ће Ван Гал поново "бенчирати" капитена Вејна Рунија, који није почео меч са Стоуком, завршен поразом Јунајтеда од 2:0.

После новог дебакла, Ван Гал се није појавио данас на тренингу екипе, који је водио његов помоћник Рајан Гигс. Уосталом, није немогуће да тако буде и кад утакмица почне...

Коментари / 0

Оставите коментар