Мицић позајмљен Звезди! Хоћу да заслужим скандирање!

Од јуче, црвено-белих дрес са бројем "13" је заузет. "Верујем да сам направио прави избор", каже нови плејмејкер Звезде, који је ипак позајмљен од Бајерна.

Кошарка 28.12.2015 | 19:20
Мицић позајмљен Звезди! Хоћу да заслужим скандирање!

Василије Мицић поново је у Београду.

Прошле седмице, млади плејмејкер слетео је на сурчински аеродром као играч Бајерна. Ове недеље, стигао је као играч Црвене звезде Телеком на позајмици из баварског клуба.

Мицићев менаџер Миодраг Ражнатовић потврдио је у суботу да је Мицић нови играч Звезде, а у недељу је из Немачке објашњено да је у питању договор да остане до краја сезоне.

У недељу поподне, на сајту Бајерна објављена је Мицићева изјава да му је циљ да се на лето врати у Минхен: "Покушаћу у Србији да се изборим за минуте и да се вратим", рекао је за сајт Бајерна.

По доласку у Београд, око 12.50 часова, млади плејмејкер поручио је да су му сада приоритети да се врати у форму и да Звезда побеђује.

"Први утисци су прелепи, долазим у тренутно најбољи клуб у Србији и желим да допренесем што је више могуће да се остваре највиши циљеви. Нисам успео да се изборим у Бајерну за минутажу и волео бих да то овде успем и да помогнем тиму да има што боље резултате", прво је што је Мицић.

У каквој форми стиже у Београд? Физички се осећа одлично, иако ове сезоне није имао завидну минутажу. Прошлу сезону му је потпуно закомпликовала повреда лакта, од које се опорављао шест недеља...

"Већ четири месеца тренирам јако напорно. То је код Пешића неминовно. Имали смо проблем због пораза и неколико изгубљених утакмица, па није било простора за шансу. Ја сам то прихватио, међутим сматрам да сам заслужио шансу, да би требало да играм и да на терену покажем шта сам радио и зато сам се одлучио за овај корак".

Црвену звезду Телеком јако добро познаје. Са Немањом Дангубићем играо је три године у Мега Лексу, а са неколико осталих саиграча радио је и на припремама репрезентације.

"Играли смо два пута, два пута су нас победили. Имају јако квалитетан тим, што ми се јако свиђа, са пуно домаћих играча, које углавном познајем и верујем да ми неће бити проблем да се уклопим. Пред нама је Топ 16, висок ниво такмичења и волео бих да видим себе у томе. Мислим да Звезда може доста да уради, јер знам како је тешко играти овде против ње"

Постојала је могућност и да пре неколико година заигра за Звезду...

"Тада су се неке ствари издешавале и можда је баш ово тренутак када је требало то да се деси. Не бих се освртао на то. У Бајерну сам имао лепо искуство, научио много ствари, а највише је била моја кривица и што сам се повредио и што нисам искористио шансу иако су људи веровали у мене. Са Каријем сам сада обавио леп разговор, подржава овај корак, схватам да је тамо у клубу велики притисак и потражио сам средину где ћу моћи да се развијам и верујем да сам направио прави избор"

Када је играо за Мега Лекс, навијачи Звезде су му скандирали име после бриљантне игре против црвено-белих у финалу Купа Кораћа 2014. Сада има жељу да ту част поново "заради".

"Увек сам замишљао да једном у животу осетим ту драж да играм пред навијачима који навијају за тебе, а не да играм против њих. Баш тај моменат на Купу је био невероватан и волео бих да то својим партијама поново заслужим", подвукао је Мицић.

Коментари / 0

Оставите коментар