САД: Судије дијелиле порно материјале

Скандал је избио кад је откривено да је двоје судија и више од 60 запослених у државном тужилаштву ове америчке савезне државе већ месецима размењује гнусне расистичке и сексистичке материјале.

Свијет 28.12.2015 | 08:20
САД: Судије дијелиле порно материјале

Главни тужилац Пенсилваније Кејтлин Кејн већ 15 месеци објављује имејлове у којима државни службеници размењују порнографске и расистичке материјале, шале о силовању и увреде на рачун расних мањина.

"Неке од тих порука су стварно одвратне. Добијете утисак да је сваки белац у државној управи одвратна особа”, изјавио је Брус Ледевиц, професор права на Универзитету Дукејн.

Ситуацију додатно компликује то што је баш Кејнова, која је обнародовала садржаје грозних порука, под оптужбом због лагања под заклетвом и одавањем информација са суђења. Наводно је одавала информације да би осрамотила политичког противника, а на суђењу је лагала о томе. Зато је изгубила дозволу да се бави адвокатуром, а у државном парламенту траже њену смену. Гувернер Пенсилваније Том Волф тражио је од ње да својевољно одступи.

Судија Мајкл Икин поднео је оставку због Портнгејта (Фото: АП)

До сада је због скандала отказе добило најмање шесторо државних службеника, а Мајкл Икин, један од двоје прокажених судија Врховног суда, поднео је оставку. Другог истражује судски етички комитет, што ће се највероватније завршити такође оставком. Још 60 службеника државног тужилаштва добило је званичне опомене због порнографских материјала на њиховим службеним компјутерима.

Извор: Вашингтон пост

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Власеница

28.12.2015 07:54

Није ово само у Америци.Има тога код нас колико хоцес.У МУП РСа и у МУПу Кантона Сарајево слуцајева колко оцете.....Маторе дртине.......Сви знају петком и суботом по којим локалима има профукњаца које дају.....Нама за паре полицајцима дзабе.Зато проституција и цвјета.Све саме уцвељене студентице с диоптријом и си*ама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.12.2015 08:13

Само се сеxајте док можете кад се престари и умре онда се неће моћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

28.12.2015 15:20

Је ли њена церка уцествовала у томе ако јест могла би и мене не промаси.

ОДГОВОРИТЕ