Све активности да буду у складу са законом

Савез синдиката Републике Српске тражи од МУП-а Српске да све активности које води на терену широм Републике, а односе се на сутрашњи синдикални протест, буду у складу са Законом о полицијским службеницима Републике Српске.

Република Српска 27.12.2015 | 13:59
Све активности да буду у складу са законом

Предсједник Савеза синдиката Ранка Мишић тврди да полицијски службеници у протекла четири дана без икаквог налога или писаног акта посјећују синдикалне канцеларије на терену и Савез тражећи одређене информације, које су синдикалци спремни дати, али само уколико полицијски службеник донесе налог за такву врсту интервенције.

"Са жељом да ситуација не измакне контроли, јер полицијски службеници долазе и у куће синдикалних активиста без икаквог налога да обаве пријатељске разговоре, инсистирам да се са оваквим поступцима одмах престане", наводи у саопштењу Мишићева.

Она каже да је, као организатор протеста, спремна дати све одговоре који су важни за МУП Српске.

"Нико на терену није надлежан да даје било коју врсту информације у вези са протестом, осим законом овлашћеног лица", поручила је Мишићева.

Она моли све политичке странке да се дистанцирају од било које врсте активности према члановима синдиката у било ком дијелу Републике Српске.

"Право радника, право грађанина, право члана синдиката је да добровољно, својом вољом одлучи у складу са Уставом и позитивним законским прописима да ли ће учествовати у протестима које организује Савез синдиката Републике Српске, а у складу са позитивним законским прописима", истакла је Мишићева.

Она је позвала раднике у Републици Српској - чланове гранских синдиката у оквиру Савеза синдиката Српске, да достојанствено без икаквог страха одбаце сваку врсту притиска било кога и дођу на протесте.

Савез синдиката организује сутра у 14.00 часова у Бањалуци протесте због новог закона о раду. 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Приједор

27.12.2015 13:05

Ако НСРС усвоји Закон о раду сви синдикални представниц треба да дају оставке, осим синдиката јавне управе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлан СП

27.12.2015 13:53

Постована господо нови закон о раду бице усвојен, посто пото. Само се гледа да продје са сто мање буке. Проверена информација из владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

декипд

27.12.2015 14:42

Нормално да хоце, па кога видите у владајуцој коалицији да сједи у скупстини и мисли својом главом? Мора проци, као и све до сад сто Баја казе, Влада написе и посаље,је ли демократија или није!?

Name

ја

27.12.2015 14:26

Теско оном кога синдикат брани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

27.12.2015 14:35

Мајко мила па ова је гора од Цургуза и воласа заједно. Она није нормална. Закон мора проци, не да мора једноставно то је народ изабрао скупстину и ста сад Мисицка хоце, она је неуранцуцљива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебруар

27.12.2015 14:39

Зна се да Милорад Додик контролише полицију РС. То су незакоанити притисци полиције на синдикалисте. Све ово ће на крају завршти крвавим сукобима режима и слободарски настројених људи који једног дана ове све неће више хтјети трпјети. Живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

икац

27.12.2015 14:50

Немате никаквих права. Какви протести? Није ово демократија. Цути ради,цркни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

има

27.12.2015 14:54

Да се сутра одазове цирка....30 радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан Јанковиц

27.12.2015 15:25

Излазим на протесте сутра, и сви треба да изадјемо, и то је нацин да се исказе незадовољство радом садасње власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

27.12.2015 16:09

Теско оном кога синдикат брани и ова власт храни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

27.12.2015 16:11

Мишићка је једини прави, искрени борац за радничка права. Она против себе има и владу и послодавце. Међутим, велики је проблем што добар дио радника мисли да неко по службеној дужности мора да се бори за њихова права,а да они сами при том сједе скрштених руку и да чекају да им њихова права сама дођу. Без апсолутне подршке радника, она не може сама ништа. Радник са данашњом свјешћу ради директно против себе, а за корист грамзиве капиталистичке олигархије. То доказуји и коментари на овим страницама, који критикују рад Мишићке. Види се да људи не познају материју и пишу небулозе, а све на штету радничке класе. Да би сидикална борба успјела и да би се ситуација одвијала у корист самог радника, радник мора слушати свог вођу, а не свако да води своју политику. Према томе, радници, збијте редове, слушајте Мишићку и са њом,напријед, у одлучну борбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

27.12.2015 16:41

Довољно је да радници на изборима не гласају за овакву власт. Треба само да додју на бирачко мјесто и дају свој глас за било кога другог. И да анимирају чланове своје породице, пријатеље и познанике, да ураде исто.

Name

Градиска

27.12.2015 16:35

Ранка, ти си дозволила да у Градисци предсједник синдиката Боско Гргиц буде у руководству партије Славка Дуњица, који је изварао раднике у Фармаланду из Н. Тополе. Ниста ниси урадила да се Гргиц Боско казни,сумњам и ја у твоје добре намјере. Мислим да цес ове јадне људе оставити на цједилу!

ОДГОВОРИТЕ