Приче о прогону су "политички фолклор"

Премијер Александар Вучић изјавио је данас, поводом покушаја политизовања хапшења 80 људи због корупције и криминала, да је то политички фолклор, а да су чињенице нешто друго.

Србија 27.12.2015 | 12:04
Приче о прогону су "политички фолклор"

"Кад сте чули да је било ко ухапшен, а да неко није рекао да је то прогон, као што сваки ухапшени тврди да је невин... ја то још нисам чуо", рекао је премијер, на питање новинара о покушајима политизовања опсежне акције полиције у којој је ухапшено 80 људи, међу којима бивши министар, помоћници министра, државни функционери, директори.

"То је уобичајена прича, политички фолклор, а оно што раде надлежни органи то је много озбиљније и увек ће тако бити", рекао је Вучић.

У прилог томе он је навео чињеницу, коју су медији, како је приметио, занемарили, да је међу ухапшенима и један функционер СНС, члан њеног Главног одбора.

Према његовим речима, важно је да полиција ради свој посао, као и органи правосуђа и да се руководе законом."Желим им да и даље успешно раде, и да народ има поверења у то што раде", закључио је премијер и додао да ће у томе имати подршку владе.

Вучић је, одговарајући на питања новинара како коментарише критике члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да његова подршка Бања Луци значи враћање једностраној политици ината и конфликата, рекао да трећи пут слуша нападе из Сарајева и да ће трећи пут да прећути.

"Трећи пут слушам нападе и критике из Сарајева, сваки пут када им је то потребно за њихове унутрашње прилике, и трећи пут ћу да прећутим, не зато што немам шта да одговорим или јер смо слабији, већ зато што желим најбоље односе са Босном и Хецеговином", рекао је премијер.

Вучић је поручио да Србија поштује територијални интегритет БиХ, али да истовремено воли Републику Српску и има обавезе према том ентитету, које произилазе из Дејтонског споразума, и да уколико неко жели сукобе и свадје, то у Србији неће наћи.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Освит

27.12.2015 11:16

У Србији опозиција борбу против криминала и корупције назива политицким прогоном а код нас позиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

27.12.2015 11:30

Вуцицу не бацај прасину људима у оци прицас глу..и

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

27.12.2015 11:43

Само ти подрзаји Додика далеко цес догурати. Боље би било да не дијелис народ у Р.СРПСКОЈ ПОДРЗАВАЈУЦИ КРИМИНАЛЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

27.12.2015 11:48

Зивим за дан кад це се и у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ појавити један Вуциц. Умјесто да сви поздраве његове потезе, гдје сигурно има и гресака, увијек се надје неки невјерни Тома да критикује. Сто би се рекло: "јос се није родио сто је цијелом свијету угодио".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре реално

28.12.2015 08:32

Како се оно казе:ко мало ради,мало греси,ко много ради,висе греси а ко ниста не ради, не прави греске. Дакле,ко не прави греске,брзе напредује,прима унапредјења и похвале.

Name

постен

27.12.2015 12:17

Вуцицу не продаји маглу у Сарајеву је имају за извозит...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

27.12.2015 12:33

Главне"звиезде" у региону су Додик и Вуциц.Питајте у Федерацији БиХ ко је предсједник 80 % људи не зна. Ова горе двојица су сваки дан са својим изјавама,досадили су брате.

ОДГОВОРИТЕ