Откуд Месију право да носи Роналдињову десетку у Барси?!

Када је Бразилац Роналдињо својевремено дошао у Барселону, 2003. године је чувени дрес са бројем десет преузео од Аргентинца Хуана Романа Рикелмеа, који је послат у Виљареал на двогодишњу позајмицу. У међувремену је у клуб стигао и један клинац. Лионел Меси.

Фудбал 25.12.2015 | 17:20
Откуд Месију право да носи Роналдињову десетку у Барси?!

Шест година је Роналдињо бриљирао носећи Барсину десетку, дао скоро 100 голова на нешто преко 200 наступа, а онда решио да продужи даље. Но, пре него што је отишао 2008, и то неколико месеци пре растанка, позвао је Месија да му нешто каже.

"Ти ћеш од сада носити ову десетку уместо мене. То ми је рекао. И, ја сам узео дрес, без да се упуштам у размишљање шта је он све урадио на терену носећи га. Јер, да сам почео да призивам то у сећање - никада тај дрес не бих могао да прихватим", открио је Меси.

Аргентинац је потом и сам постао легенда. До тог тренутка је освојио пет трофеја са Барселоном, а са "Роналдињовом" десетком - још 21.

"Ма, Роналдињо је био спектакуларна личност и као саиграч. Сећам се, дођем први пут у први тим, био је тада обичај да са једне стране свлачионице седе 'староседеоци' а са друге новајлије. Али, иако су сви били срдачни, 'Рони' се истицао на посебан начин. Било је једно слободно место ту покрај њега, између Дека и Моте, а он ме је позвао да дођем и придружим им се. Мени је је било тешко да прихватим, да би он само рекао 'Не, не... Дођи. Ту ти је место".

И, тако је почело једно дуго пријатељство, не толико карактеристично за класичне бразилско-аргентинске фудбалске односе, али да за легенде. Јер, Меси у једну такву управо израста. А Роналдињо је то одавно.

Десетка је, дакле, само прешла - на новог аса. И део њене магије, свакако.

Ипак, како је и ред, Меси је њен делић - вратио великом мајстору. Послао је Роналдињу Барсину "десетку", написавши на дресу:

"Мом пријатељу Ронију, са поштовањем. Велики загрљај, Лео".

Учитељи се не заборављају.

Коментари / 0

Оставите коментар