Новак освојио 7 од 10 најбољих турнира!

Угледни сајт Теннис Wорлд објавио је листу 10 најбољих тениских турнира у овој години и на многима од њих доминирао је Новак Ђоковић.

Тенис 25.12.2015 | 17:00
Новак освојио 7 од 10 најбољих турнира!

Најбољи тенисер данашњице тријумфовао је на седам од десет одабраних турнира, Енди Мари је освојио два, а Стан Вавринка један.

За најбољи турнир у 2015. изабран је Мастерс у Индијан Велсу где је Новак у финалу савладао Роџера Федерера са 6:3, 6:7 (5-7), 6:2.

Другу позицију заузео је Вимблдон на којем је Ђоковић до титуле стигао поново преко Федерера, док је на трећем месту Ролан Гарос. У финалу Грен слема у Паризу Србин је доживео најболнији пораз у сезони од Стана Вавринке.

Потом следе Аустралијан опен, Квинс клуб, УС опен, Завршни Мастерс у Лондону, Мастерс у Монте Карлу, Роџерс куп и турнир из серије 1.000 у Шангају.

Новак није освојио турнир серије 250 у Лондону јер није ни учествовао, док га је у финалу Роџерс купа у Монтреалу зауставио Енди Мари.

Критеријуми за избор турнира осим играча који су учествовали су још били услови за игру, посећеност, квалитет мечева, услуга у турнирским објектима, наградни фондови, додатне активности...

Теннис Wорлд – 10 најбољих турнира у 2015. години:
10. Мастерс у Шангају – шампион Новак Ђоковић
9. Роџерс куп у Монтреалу – шампион Енди Мари
8. Мастерс у Монте Карлу – шампион Новак Ђоковић
7. Завршни Мастерс у Лондону – шампион Новак Ђоковић
6. УС опен – шампион Новак Ђоковић
5. Турнир у Квинсу – шампион Енди Мари
4. Аустралијан опен – шампион Новак Ђоковић
3. Ролан Гарос – шампион Стан Вавринка
2. Вимблдон – шампион Новак Ђоковић
1. Мастерс у Индијан Велсу – шампион Новак Ђоковић

Коментари / 0

Оставите коментар