КСС: Дабовићева и Бјелица најбољи у 2015. години!

Кошаркашки савез Србије први пут у својој историји изабрао је најбоље појединце у години, то су Ана Дабовић и Немања Бјелица.

Кошарка 25.12.2015 | 16:20
КСС: Дабовићева и Бјелица најбољи у 2015. години!

Најбољег кошаркаша и кошаркашицу протекле године изабрали су тачније спортски новинари, а осим победника гласове су добили још Милош Теодосић, Мирослав Радуљица, Милица Дабовић и Соња Петровић.

Бјелица је био МВП Евролиге, имао је сјајну сезону у Фенербахчеу који је одвео на Фајнал-фор Евролиге, а у дресу репрезентације блистао је у првој фази Евробаскета у Берлину, нарочито у победама против Шпаније и Немачке. Одличне партије лансирале су га у НБА лигу, где је врло запажено почео дебитантску сезону у дресу Минесоте.

Дабовићева обележила је прошлу годину, историјску за женску репрезентативну кошарку у Србији, пошто је освојено прво европско злато у нашој историји. Ана је проглашена за МВП играчицу Европског шампионата у Будимпешти, а квалитет је потврдила и у женској НБА лиги, где је у дресу Лос Анђелес Спаркса изабрана у руки петорку. Тренутно са успехом носи дрес Јакин Догуа у лиги Турске.

Коментари / 0

Оставите коментар