Преживио трагедију: Нисам никакав јунак

Стјепан Бошковић, једини преживјели страшне саобраћајне несреће на путу између Јабланице и Мостара, испричао је за Далмација Неwс шта се заиста догодило тог кобног дана.

Босна и Херцеговина 24.12.2015 | 07:08
Преживио трагедију: Нисам никакав јунак

Прије неколико дана јавност је потресла трагедија у којој је четворо младих људи изгубило своје животе. Враћајући се својим кућама из Мостара у Славонију пет је студената кренуло аутомобилом на пут, с којег се жив вратио само један. Стјепан Бошковић (21) преживио је пад аутомобилом у хладну Неретву, али изгубио је четворо пријатеља.

Једини преживјели страшне саобраћајне несреће испричао је за Далмација Неwс шта се заиста догодило тог кобног дана.

У медијима су се могле видјети и прочитати разне верзије догађаја, тачније тренутка у којем се једини преживјели успио спасити. Но, Стјепан тврди да никада није дао изјаву за новине. Замолио нас је да пренесемо јавности шта се заиста догодило.

"Молим вас да објавите да ни једним новинама нисам дао исказ, да никоме нисам испричао детаље несреће осим родитељима, пријатељима, полицији и пар доктора. Желио сам то сачувати за родитеље погинулих јер знам да би они хтјели чути задње ријечи свога сина...", одмах је на почетку разговора казао Стјепан.

Медији су конструирали некакву властиту верзију догађаја, покушавајући Стјепана приказати као некаквог јунака. Међутим, призора попут акцијских филмских сцена, није било - прозор кроз који је Стјепан испливао у хладној ријеци је већ био разбијен, није га "голим рукама" разбио као што су неки медији приказали.

"Никога не кривим за ову трагедију, али ме боли кад читам да сам скочио, да сам разбио прозор... Прозор је био разбијен и само ме је драги Бог извукао. Нисам никакав суперјунак да скачем кроз прозор, да голим рукама разбијам прозор и остале глупости... Само ми је Бог подарио да изроним из хладне Неретве! Зато због породица погинулих и шире јавности која има низ нетачних информација молим вас да објавите ово", описао је ситуацију и додао:

"Уз Божју помоћ сам преживио, уз Божју помоћ ћу живјети даље и уз Божју помоћ ћу се сјећати нажалост изгубљених блиских пријатеља", казао је Стјепан за Далмација Неwс те упутио искрено саучешће породицама погинулих.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бих

24.12.2015 06:31

Тузно и залосно, цетири млада зивота су нестала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛИ МИКИЧ

24.12.2015 09:41

СВАКА ЗЕМЉА ПОПУТ АМЕРИКЕ ИТАЛИЈЕ И ЊЕМАЧКЕ ЈЕ ИЗАШЛА ИЗ ЕКОНОМСКЕ КРИЗЕ КРОЗ ЈАВНЕ РАДОВЕ ОД ОПШТЕГ ЗНАЧАЈА. ТАКО БИ МОГЛЕ ДА ИЗАЂУ ИЗ ЕКОНОМСКЕ КРИЗЕ И РЕПУБЛИКЕ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ. ДА СЕ СЛИЧНЕ НЕСРЕЋЕ НЕ БИ ВИШЕ ДЕШАВАЛЕ НА НАШИМ КОЗИЈИМ СТАЗАМА КОЈЕ НАЗИВАМО ПУТЕВИМА ОНИ БИ ТРЕБАЛИ ГОДИНАМА ДА СЕ ПРОШИРУЈУ И ОБЕЗБЕЂУЈУ СА БРАНИЦИМА. МЕЂУТИМ БАЛКАНСКИМ "ПОЛИТИЧАРИМА" ЈЕ ПРЕЧА ВЛАСТ ОД БЕЗБЈЕДНОСТИ И СИГУРНОСТИ ГРАЂАНА НА ПУТЕВИМА. ОНИ НЕ СХВАЋАЈУ ДА МОГУ И САМИ ДА ПОСТАНУ ЖРТВЕ СВОЈЕ НЕМАРНОСТИ И НЕОДГОВОРНОСТИ. ПОРОДИЦАМА НАСТРАДАЛИХ НАШЕ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ!

Name

Ја

24.12.2015 10:23

Михаило...иди висе ... Залост је!

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

24.12.2015 11:15

ОДГОВОР НЕПОЗНАТ. ЉУДИ ПОПУТ ТЕБЕ КОЈИ У СВОЈОЈ КОМУНИСРИЧКОЈ НАДМЕНОСТИ И ДРСКОСТИ СМАТРАЈУ ДА СВЕ ЗНАЈУ НИКАДА НЕЋЕ ЗБОГ ТОГА ЗНАТИ КОЛИКО НЕ ЗНАЈУ ЈЕР СУ ОНИ ИСУВИШЕ ГЛУПИ ДА БИ МОГЛИ ИСТИНУ ДА СХВАТЕ, БЕЗОСЕЋАЈНИ ДА БИ МОГЛИ НЕЧИЈИ БОЛ ДА ОСЈЕТЕ И СЛЕПИ ПОРЕД ОЧИЈУ ДА БИ МОГЛИ ДА ВИДЕ КОЛИКО СУ ОНИ ВЕЛИКИ НЕЉУДИ. ЗАТО УЋУТИ ГЛУПАНЕ И НЕМОЈ ДА СВОЈУ КОМУНИСТИЧКУ ПРОШЛОСТ И МРЖЊУ ОРЕМА БОГУ И СРБСТВУ: ПРАВОСЛАВЉУ И СВЕТОСАВЉУ КАО ВРХУНЦУ ХРИШЋАНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ НАЦИОНАЛНЕ ИДЕОЛИГИЈЕ И СРБСКОГ НАЧИН ЖИВОТА ДА КРИЈЕШ ИЗА ПСЕУДОНИМА НЕГО БУДИ ФУКАРО ЧОВЈЕК БАРЕМ ЈЕДНОМ У ЖИВОТУ ПА СЕ ПОТПИШИ СВОЈИМ ПУНИМ ИМЕНИМ И ПРЕЗИМЕНИМ ДА ТАКО ЗНАМО СА КАКВИМ НЕЧОВЈЕКИМ ПОСЛА СРБИ ИМАЈУ!