У Бањалуци убијају псе отровом за мишеве

У улици Васе Видовића у Бањалуци почетком седмице је неко, по свему судећи, отровао два пса, за које се бринула породица Бајичић.

Република Српска 23.12.2015 | 20:15
У Бањалуци убијају псе отровом за мишеве

У бањалучким удружењима за заштиту животиња су згрожени. Твде да су пси отровани јаком дозом отрова за мишеве.

За мали чопор паса, њих око 5, бринула се у овој улици Лана Бајичић и њена породица, али то, како тврде, није одговарало појединим комшијама, за које се сумња да су одговорни за тровање ових животиња, пише "Пресс РС".

"Ова породица ме позвала да дођем, а дошли су и ветеринари из пар ветеринарских станица. Једног пса је одвела хигијеничарска служба, а другог сам узео ја да пробам да га спасим. Први је јуче угинуо, а други данас. Нисмо успјели да га спасимо. Шта је било са осталим псима не знамо. Вјероватно су негдје побјегли и угинули", каже за предсједник Удружења за заштиту животиња Кербер Горан Милојевић.

Бајичићи су звали и полицију, јер је прошле године у истој улици неко убијао псе пушком, а и они већ дуже, како кажу, муку муче са комшијама и због свог пса. Нико осим хигијеничарске службе није изашао на терен.

Сваке године хигијеничарска служба уклони са улица више од 1000 паса, а око 700 лешева, углавном прегажених животиња. Наравно, случајева тровања свакако има. Милојевић каже да „закон не може да помогне, у овом случају, ако нема свједока“.

Какву муку са недоговорним власницима и „нељубитељима“ животиња воде удружења града показује и податак да су покрадене кућице за псе које током зиме постављају у Керберу на неколико локација у граду да би пси уличари нашли склониште током јаких хладноћа.

Овај пут, каже, постављају кућице поново, али тајно, на различитим локацијама, једну по једну. Надају се да овај пут неће бити покрадене бар до краја фебруара. Напомињемо да су прошли пут кућице нестале за само два дана.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хфеф

23.12.2015 19:43

Ставити куцице гдје камере снимају

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојко

23.12.2015 19:55

Ста реци,убице и зликовци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.12.2015 20:33

Па све је то ок. Али на који нацин та породица или остали "љубитељи паса луталица" мисле да надокнаде психицке и физицке дефекте који настану на особи коју такви пси изуједају. Немојмо се претварати да таквих слуцајева није било. И ја сам љубитељ зивотиња, али то не знаци да требам имати зивотињско царство у куци или својом љубављу према зивотињама угрозавати неције зивоте, а посебно дјеције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

23.12.2015 21:31

Па да немамо вецих проблема од смрти паса луталица,аман људи кад удјемо у ту ЕУ онда се брините о таквим будаластинама,људи нам умиру од глади!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

23.12.2015 23:16

Господо и поред свих криза ми имамо некакву потребу за нецим засто немамо услова за нормално дрзање зивотиња. У мојој улици исти слуцај на дузини од ца 80м су 5 паса и они су свагдје, а не код власника. Сто неко треба пса да трце по тудјим двористима и њуси све сто надје било воце или поврце или цак одјецу. Док нису доселили у град ниси имали ниста и ако им је било потребно. Треба сваки власник да не дозволи да се лаје дан и ноц и да они немају тразити ниста на улицама а поготово у тудјим двористима.

ОДГОВОРИТЕ