Звезда: Нећемо преживјети ако сад не продамо Грујића!

ФК Црвена звезда у саопштењу наводи да је Марко Грујић МОРАО да буде продат Ливерпулу како би клуб могао да преживи.

Фудбал 23.12.2015 | 16:40
Звезда: Нећемо преживјети ако сад не продамо Грујића!

У саопштењу пише да је клуб прихватио понуду Ливерпула од седам милиона евра и да је, поштујући жељу Марковог оца, пристао да за милион евра он остане у клубу на позајмици до јула.

Такође, наводи се и да ће Грујић имати плату од 1,2 милиона евра годишње, као и да су се црвено-бели већ “опекли“ када су за Лазовића одбили понуду од четири милиона евра, а он се касније повредио.

Понавља се и да је једини разлог продаје пука егзистенција клуба и додаје се да су са Ливерпуловим представницима прво разговарали Грујић и његов отац, а тек онда клуб.

Тако су црвено-бели одговорили на наводе његовог оца Горана, који је између осталог изјавио да је његов син “притискан из клуба“.

Саопштење преносимо у целости и без исправки:

Црвеној звезди су неопходна средства да би сачувала овај шампионски тим, сачувала овај стручни штаб на челу са Миодрагом Божовићем, додатно се ојачала за квалификације за Лигу шампиона, измирила наслеђене обавезе за УЕФА лиценцу, сервисирала наслеђене кредите, наслеђене пореске дугове и обезбедила новац за текуће пословање.

Црвена звезда не може путем кредита да дође до неопходних средстава јер је клуб већ презадужен од стране претходних руководстава. Црвена звезда је пре само годину и по дана била на ивици банкрота, али је добром пословном и спортском политиком дошла у ситуацију да данас њени навијачи са пуним правом размишљају о Лиги шампиона. Треба нам још само пар корака и надамо се да ћемо их спровести. Трансфери професионалних играча су један од легитимних начина да се потребна средства приходују.

Црвена звезда је у последњих 10 дана добила три званичне понуде за трансфер нашег играча Марка Грујића: од Андерлехта два милиона евра, од Штутгарта пет милиона евра, и од Ливерпула је добила понуду вредну седам милиона евра и 10 одсто од наредног трансфера. Сви у Црвеној звезди искрено желе да Марко Грујић наредних 10 година игра у нашем дресу, али финансијска ситуација у нашем клубу диктира доношење другачије одлуке. Управни одбор је понуде размотрио и једногласно прихватио понуду енглеског великана. Ливерпул би исплатио новац одмах, а играч би остао у Црвеној звезди до 01.07.2016. Желели смо да испоштујемо жељу играчевог оца да Марко Грујић остане до следећег лета у нашем клубу и пристали смо да платимо Ливерпулу милион евра за његову позајмицу Црвеној звезди од шест месеци. Оно сто желимо посебно да нагласимо јесте да целокупан износ припада само и искључиво Црвеној звезди.

Приходом од овог трансфера Црвена звезда решава највећи део својих финансијских проблема и стаје на чврсте ноге јер преостали дуг од 35 милиона евра и његова структура не оптерећује текуће пословање клуба. Без прихода од овог трансфера Црвена звезда улази у озбиљне егзистенцијалне проблеме и сви који буду радили на спречавању његове реализације морају да преузму пуну одговорност за будућност Црвене звезде. Марко Грујић је професионални играч нашег клуба у коме се он и као играч и као личност формира већ пуних 10 година. У његовом развоју су учествовали и тренери млађих категорија, и жене које су му прале дрес, и људи који су шишали траву, и секретар који га је регистровао, и возач аутобуса који га је возио, и сада тренер који га тренира, и саиграчи који са њим играју, и масери који га масирају, и куварице које му кувају, и навијачи који му скандирају, и највише од свега црвено-бели дрес који носи са Звездиним грбом на грудима!!!

Природно је да Црвена звезда због свега тога има новчани бенефит од његовог трансфера. Да бисмо могли да стварамо неког новог Грујића, да би Црвена звезда опстала, да би нашим навијачима могли да приуштимо још више задовољства у следећим утакмицама. Нема себичности у колективним спортовима. Као што га није било када су из клуба одлазили Станковић, Видић, Жигић или Рајковић, чијим трансферима је Црвена звезда решавала своју егзистенцију. Као што га неће бити кад сутра буде одлазио Лука Илић или неки други Звездин бисер.

Водили смо рачуна и о интересу Марка Грујића, па нам је његов агент показао играчев лични петогодишњи уговор у коме је прецизирано да играч зарађује 1.200.000 евра годишње у нето износу. Марко Грујић би ишао да се као играч даље развија у један од највећих клубова на свету, у клуб који је сан вероватно сваког играча на планети. Уверени смо, баш као и људи из Ливерпула, да Марко Грујић има квалитет за велики клуб и да ће у Енглеској направити велику каријеру.

Морамо напоменути да су са представницима Ливерпула прво разговарали Марко Грујић и његов отац, па тек после тога представници Црвене звезде.

Не треба заборавити да је Марко Грујић део клупског пројекта започетог прошлог лета када смо зацртали да морамо исфорсирати пет звездиних бисера (Рајковић, Јовановић, Ристић, Грујић и Јовић), јер смо уверени да само са нашом децом можемо финансијски стабилизовати Црвену звезду. Тај пројекат се у пракси доследно спроводи.

Не треба занемарити чињеницу да би овај трансфер био највећи трансфер Црвене звезде у последњих 10 година иако Марко Грујић није „А“ репрезентативац и наш клуб није играо европске утакмице.

Не треба занемарити чињеницу да следећег пролећа Црвена звезда не игра европске утакмице нити репрезентација има било каквих утакмица где би играчу евентуално могла да порасте цена у односу на садашњу.

Не треба занемарити ни чињеницу да су тешке повреде саставни део професионалног спорта, а имао је наш клуб непријатна искуства када је одбио понуду од четири милиона евра за Дарка Лазовића који се касније повредио и на крају отишао из Црвене звезде без икаквог обештећења.

И најважнија чињеница: Црвеној звезди је потребнији сада износ од шест милиона евра него следећег лета 16, из простог разлога што овај тим због финансијских проблема следеће лето не може ни доживети.

Црвена звезда је на добром путу да се припреми за квалификације за Лигу шампиона и ова средства су јој неопходна да би тај циљ остварила. Ниједан појединац не би требало да стоји као препрека на овом путу.

Црвена звезда је највећи клуб на овим просторима и то је постала пре свега јер је била одувек окружена људима који су је неизмерно волели и клупски интерес стављали изнад сваког личног интереса. Надамо се да ће тако бити и овога пута. Црвена звезда је изнад свих нас!!!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поп

23.12.2015 16:05

Страсно да једна екипа која има толики дуг мозе и да се такмичи у некој лиги али код нас уз помоћ политиие све мозе па чак и да се таква екипа појача са играчима да убједљиво освоји лигу.

ОДГОВОРИТЕ