СМ о захтјеву за чланство у ЕУ

Савјет министара БиХ разматраће данас Извјештај о спремности БиХ за подношење захтјева за чланство у ЕУ, у складу са закључком Предсједништва БиХ.

Босна и Херцеговина 23.12.2015 | 08:44
СМ о захтјеву за чланство у ЕУ

На дневном реду сједнице је и информација о примјени Оквирног закона о основном и средњем образовању у БиХ, са нагласком на изучавање националне групе предмета и матерњег језика, најављено је из Савјета министара БиХ.

Пред министрима ће се наћи и извјештај о реализацији Ревидиране стратегије БиХ за провођење Анекса седам Дејтонског мировног споразума.

На дневном реду су и Нацрт закона о деминирању у БиХ, извјештај о раду Комисије за деминирање и противминском дјеловању у БиХ за 2014. годину и извјештај о противминском дјеловању у БиХ за 2014. годину, те Приједлог плана рада Комисије за деминирање БиХ за 2015. годину и Приједлог оперативног плана противминског дјеловања у БиХ за 2015. годину.

Биће ријечи и о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације у БиХ и Нацрту закона о омбудсману за људска права БиХ.

Министри ће размотрити и приједлог одлуке о именовању Радне групе за спровођење Акционог плана за отклањање недостатака у борби против прања новца с циљем хармонизације система спречавања прања новца и финансирања тероризма, са стандардима и препорукама Радне групе за финансијске мјере против прања новца.

Коментари / 0

Оставите коментар