Нико не вјерује у приче о етикетирању СзП

"Етикетирање Савеза за промјене као издајника и промотора пробошњачке политике траје од предизборног периода 2014. године. Више нико не вјерује у то. Ако је неко и био склон да повјерује у такве квалификације, до сада је очекивао егзактне податке и доказе ко је, када, на који начин и за који бенефит издао", поручила је у разговору за Вијести новоименована потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић - Јовичевић.

Република Српска 23.12.2015 | 07:13
Нико не вјерује у приче о етикетирању СзП

Она је каже да је, уколико позиција у Републици Српској мисли наставити са таквом праксом, крајње вријеме да изнесе доказе.

"Када се кренемо бавити преносом надлежности увијек дођемо до кадрова СНСД, који су доносили одлуке када је било евентуалних преноса надлежности. У том случају, сједнице се прекидају, почињу пријетње и увреде", наводи Караџић - Јовичевић.

Он је истакла да министри из реда српског народа у Савјету министара људски и са образом раде свој посао.

"Разумљиво је и да људи буду љубоморни на нечији ради и успјех. Но, ту љубомору треба прогутати и живјети с тим, умјесто што је конвертујете у мржњу, те причу о издајницима", рекла је Караџић - Јовичевић.

Упитана да прокоментарише какав је њен став о такозваном Изворном СДС, Караџић – Јовичевић је казала да лично не комуницирам са њима и да и не сматра да је то изворни СДС.

"Мислим да је крајње препотентно себе називати ствараоцем Републике Српске, јер управо тај изворни СДС је политичка партија израсла из такозване Асоцијације стваралаца. Све то на неки начин људе који размишљају као ја одбија од те приче, враћа уназад, у времена која треба да остану тамо гдје јесу. Нема потребе да се враћамо на ту реторику и те кадрове", наводи Караџић – Јовичевић.

Каже да би ти људи били добродошли у СДС као савјетници, људи од искуства, како политичког, тако и животног, додајући да они имају неразумљиву потребу да истовремено дођу и до власти и до новца и до велике популарности.

"Мишљења сам да је то потпуно погрешно. Могли су остати онако како су почели. СДС им је дао мјесто на свим листама на изборима 2014. године, али је народ показао шта о таквим кадровима мисли. То је био добар путоказ да они остану при СДС на неком положају који је савјетодавног карактера" оцијенила је Караџић – Јовичевић.

Она је упитала која је потреба да се одједном прави једна таква странка.

"Не могу да сагледам прави разлог, али ми је жао што се у медијима као разлог искључиво наводи новац. Уколико је само новац разлог да се људи који су имали одређени дигнитет и кредибилитет код српског народа, онда ми је заиста и искрено жао због тога. У том случају, потрошили су моралне кредите које су имали задњих 25 година", сматра Караџић – Јовичевић.

Говорећи о конституисања руководства Народне скупштине Републике Српске и њеном избору на мјесто потпредсједника, она је изразила наду да ће ствари сада ићи мирнијим током.

Она је такође изразила увјерење да ће чињеница да су у руководству Народне скупштине Републике Српске од сада двије жене бити корисна и да ће као жене и посланици у својим страначким клубовима, али и као припадници својих народа, допринијети у раду Народне скупштине Републике Српске на конструктиван начин.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

мики

23.12.2015 06:20

Све це се видјети на изборима, гдје је и ко је ко..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мики

23.12.2015 07:09

Тако је Мики,опозиција се неце ни примјетити на изборима.

Name

Ја

23.12.2015 07:50

Мики, ти то сам себи писес одговор!? Добар си бот, нема ста! Де мало масте.

Name

п

23.12.2015 07:24

У ту причу о издајницима не вјерују више ни најстарије СНСД залудјене бабе по руралним подручјима РС! Али врх СНСД криминалне организације мора нешто измишљати народу, да им лакше ублажи беспарицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

23.12.2015 08:12

"П" -папак..пара нема ни Америка него их стампа и дијели тако безвриједне..ко год био на власти, не мозе ниста боље урадити. Али РЕПУБЛИКА СРПСКА се МОРА сацувати ,ко год владао и био вецина..Тако је то "зелени" мали...

Name

Дејв

23.12.2015 07:55

Нисам за Додика, али ста кад и ако опзиција додје на власт, хоце ли они бити добри, неце вуци афере, неце бити непотизма и корупције, криминала и лицних интереса. Па немојте заборавити да опзицију цини висе странака, висе лидера, висе интереса и свега висе.. па док се то све "политицки" ухљеби и задовоље политичке квоте и интереси, те подијеле министарства, агенције, управе, одбори, тијела, градови, опстине, мјесне заједнице итд итд... ста це бити и ста це добити обицан цовјек.. ја сумњам да це ста бити боље. Морамо се окренути сами себи и покусати у овом расули да останемо "нормални", да се окрецеомо својим малим бизнисима, пољопривреди,селу... и на крају као опција да оставимо себи оно стару "трбухом за крухом" па ици ван. Сретно народе..и Бог нам помогао..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

23.12.2015 08:50

Хајде да видимо,а не да унапријед спекулисемо.Страсно ми смета теза коју цесто цујемо"ови не ваљају,а кави це бити ови други"!? То ми лици управо на СНСД пропаганду па цесто помислим да плацају људе да их бране и на оваквим и слицним мјестима.

Name

Мујо

23.12.2015 16:26

Ма јок болан, сви сте наси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

23.12.2015 16:52

Тада нисмо веровали али сад видимо и верујемо.

ОДГОВОРИТЕ