У Сарајеву планирали напад за Нову годину

На подручју Сарајева припадници Федералне управе полиције ухапсили 11 особа због тероризма. Ухапшени су планирали терористички напад у Сарајеву за Нову годину, пишу федерални медији, позивајући се на добро обавијештене изворе.

Босна и Херцеговина 22.12.2015 | 20:29
У Сарајеву планирали напад за Нову годину

Незванично сазнања говоре да су двојица од данас 11 ухапшених, Кемал Мурић и Елвир Муратовић, одржавали контакте са Енесом Омерагићем, који је 18. новембра у Рајловцу убио двојицу припадника Оружаних снага БиХ, сазнају Вијести.ба.

У акцији реализованој према налогу Тужилаштва БиХ против лица која се доводе у везу са тероризмом ухапшени су Елвир Муратовић, Кемал Мурић, Семир Салковић, Билал Дервишић, Зулфо Алајбеговић, Един Табаковић, Дарко Пецо, Елвир Мушић, Адис Кешан, Нермин Ћуприја и Адмир Ахметовић, сазнаје Телевизија "Н1".

У акцији "Рез" у Сарајеву је ухапшено 11 особа која се доводе у везу са кривичним дјелом тероризма и финансирања тероризма, припремања кривичног дјела, подстрекивања особа на одлазак на страна ратишта, те у везу са кршењем Закона о слободи вјере и правном положају цркава и вјерских заједница у БиХ, рекла је виши инспектор Федералне управе полиције Марина Зовић.

Она је навела да је претресено 13 локација на подручју Кантона Сарајево, а ухапшени су одведени у просторије Федералне управе полиције ради криминалистичке обраде и биће предати Тужилаштву БиХ уз извјештаје о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу, преносе федерални медији.

"Асистенцију су нам пружали припадници МУП-а Кантона Сарајево и то нам је било од великог значаја", каже Зовићева.

У видеу који је објавила ФТВ види се како припадници ФУП-а помоћу љестви улазе у објекат у којем су били мушкарац и жена.

"Склони дјецу. Санела, обуци се", казао је мушкарац који је отворио врата полицији, након чега је ухапшен.