Меша: Вјерујем и надам се пласману на Мундијал!

"Покушаћемо се што боље спремити за квалификације, освјежити играчки кадар, направити поједине промјене о којим је још рано говорити", истакао је Мехмед Баждаревић, селектор БиХ којем је данас ИО ФС БиХ продужио мандат.

Фудбал 23.12.2015 | 18:40
Меша: Вјерујем и надам се пласману на Мундијал!

"Драго ми је да смо финализирали продужење сарадње са Фудбалским савезом БиХ и сада конкретно моји сарадници и ја се окрећемо планирању свега што нас очекује у наредном периоду, односно почињемо детаљне припреме за квалификације за Свјетско првенство у Русији", истакао је Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације БиХ.

Баждаревићу и његовим сарадницима данас су чланови Извршног одбора ФС БиХ и званично продужили мандат на наредне двије године, односно за циклус Мундијал "Русија 2018", те је приједлог уговора и званично потписан.

"Хвала људима из ИО ФС БиХ што су похвалили наш рад и резултате до баража за ЕУРО у којем нажалост нисмо успјели елиминисати Ирску. Но, на то се више не бих враћао. Дакле, направићемо детаљан план рада за наредних неколико мјесеци, тј. за квалификациони циклус. Покушаћемо се што боље спремити за квалификације, освјежити играчки кадар, направити поједине промјене о којим је још рано говорити. Кажем рано је говорити, али ће их бити, то вас увјеравам, поготово у приступу појединаца репрезентативном дресу", рекао је Баждаравић, а на питање да ли је реално очекивати да БиХ избори пласман на СП у Русију, што је као циљ поставио и ИО ФС БиХ, одговорио је:

"Да мислим да не можемо на Мундијал не бих ни остао селектор. Наравно да ћемо се борити. Вјерујем да имамо квалитет који ћемо додатно оснажити, надам се, неким новим играчима. Исто тако, мораћемо поправити и неке грешке из прошлости. Белгија је фаворит у нашој групи и ту нема тајни, најбољи су. Међутим, не побјеђују увијек најбољи. Можемо играти са Грцима, да не кажем бољи смо, па да ми се обије о главу. Кипар и Естонија су у другом плану, али ко њих не побиједи оба пута тешко се може надати СП-у. Конретно да одговорим. Да, вјерујем да можемо и надам се да ћемо успјети".

БиХ ће прије квалификација играти пријатељску утакмицу са Швајцарском 29. марта у Цириху, а четири дана раније са Луксембургом..

"Биће то добра провјера, права за нас. Већ тада покушаћемо опробати и неке нове играче. Играћемо и против Луксембурга неколико дана прије меча са Швајцарцима. ОК, мада бих волио да имамо све јаке провјере и то све са европским репрезентацијама. У договору са челницима ФС БиХ налазићемо противнике и уигравати се за надолазеће квалификације. Веома је важна да се што боље спремимо за велика искушења која нас очекују. То је предуслов свих предуслова за добар резултат и евентуални пласман на СП из веома тешке групе", нагласио је Баждаревић

Баждаревић је казао и како је у протеклих годину од када је селектор БиХ имао одличну сарадњу са асистентима у стручном штабу, Стефаном Жилијем, Драганом Перићем, Игором Јанковићем и Енвером Лугушићем.

"Одлична смо екипа и радимо добар посао. То знам, то видим сваки дан. Свако је одговоран за свој дио посла и добро се слажемо. И са челницима ФС БиХ имамо сасвим добру сарадњу, као уосталом и са репрезентативцима, новинарима, публиком... Иако сам задовољан, надам се да ћемо бити још бољи на сваком пољу сарадње", поручио је Баждаревић.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ РЕГУЛАРНА
"Изражено је задовољство радом такмичарских органа и тијела. Такмичења у Премијер лиги БиХ одвија се у складу са прописима и стандардима и није констатовано ништа што би упућивало на било какву нерегуларност у такмичењу", истакли су из Савеза након данашње сједнице ИО ФС БиХ одржане у Сарајеву.

Коментари / 0

Оставите коментар