Ћурковић: Узећемо Куп Србије, било је и горих времена за Партизан!

Будући председник ФК Партизан Иван Ћурковић је на дан именовања за предводника Радне групе за "Блиц" рекао шта их очекује у наредном периоду.

Фудбал 23.12.2015 | 16:00
Ћурковић: Узећемо Куп Србије, било је и горих времена за Партизан!

Актуелни потпредседник Фудбалског савеза Србије добио је подршку Управог одбора српског шампиона и наследиће Зорана Поповића. Чека се само још формално именовање на седници Скупштине црно-белих.

Који су ваши први кораци?

- Први кораци и циљеви на неки начин су дефинисани на састанку Управног одбора. Створена је један врста мандата, ја сам прелдложио Радну групу, која ће водити клуб до Скупштине. Приоритети су да консолидујемо тим, да ојачамо стручни део, као и техничко руководство. Треба нам добра атмосфера, а од ње зависи и јединство и искрена међусобна сарадња. Радну групу сачињаваће људи од интегритета. Ту су потпредседници клуба, Милорад Вучелић и Војкан Недић, председник Надзорног одбора професор Владимир Вулетић, Милан Обућина, генерални директор Милош Вазура и спортски директор Ивица Илиев. Предлог је једногласно усвојен - каже Ћурковић за "Блиц".

Скупштина још није заказана, али сасвим је јасно да и после ње неће бити померања и да остајете на челу Партизана?

- Не могу сада о томе да причам. Оно што је јасно, скупштином не треба журити. Могле би да се догоде непотребне тензије, можемо се скупштина претворити у нешто што не желимо.

Друлоивћ је прошлост, експресно је изабран наследник - Иван Томић. Да ли сте задовољни новим тренером?

- Презадовољан сам! Томић је студиозан човек, привржен Партизану, његова сарадња са спортским директором Илиевим је изузетна. Очекујем од њега све најбоље.

Партизану су преко потреба појачања?

- Слажем се, наравно. Али, о том ће да воде рачуна у тандему тренер Томић и директор Илиев. На нама из руководства је да што пре средимо финансије и већ се клуб полако вади из сложене ситуације. Не желим да причам о прошлим временима, гледам само напред.

После лепе јесени у Европи, Партизан је испао од Аугзбурга, а за Звездом заостаје читавих 26 бодова у Суперлиги, што је поражавајуће?

- Гледам на то као када сам ја дошао у клуб као руководилац 1989. године. Тада сам затекао исте проблеме, ако не и горе. И односи у клубу и екипи били су лоши. Те године освојили смо Куп Југославије, а Звезда је тада била у самом европском врху, освојила је титулу, па после и Куп шампиона. Треба бити објективан и рећи да је Партризан испао несрећно од Аугзбурга, који је бундеслигаш, а зна се колика је реално разлика у квалитету између немачке и српске лиге, о финансијама да не говоримо.

Обећавате ли излазак екипе из кризе?

- Партизан ће освојити национални Куп, а када се поделе бодови у плеј-офу, на крају ћемо завршити као другопласирани, у то сам сигуран - сумирао је Ћурковић.

Коментари / 0

Оставите коментар