Оптужница против Јерка Иванковића Лијановића

Тужилаштво Тузланског кантона подигло је оптужницу против Јерка Иванковића Лијановића, потпредсједника НСРзБ-а, бившег федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства, те његових сарадника због удруженог дјеловања ради незаконитих подјела пољопривредних потицаја.

Босна и Херцеговина 21.12.2015 | 22:50
Оптужница против Јерка Иванковића Лијановића

Након вишемјесечне истраге која је резултирала хапшењем Лијановића те других осумњичених у овом предмету Суада Чамџића, Едина Ајановића и Мерсада Шерифовића, оптужница је сачињена и прослијеђена Кантоналном суду Тузла на потврђивање, јавља сарајевски Аваз.

Иначе, ријеч је о исплати подстицајима из буџета по јавним позивима Министарства у периоду од 2011. до 2013. године, за суфинансирање пољопривредних извозника на подручју ТК те за капитална улагања и инвестиције у пољопривреди.

Лијановић и ови њему одани људи из структуре НСРзБ-а терете се да су условљавањем пољопривредника који су им исплаћивали половину уплаћених средстава у готовини себи прибавили имовинску корист од око 760.000 КМ те су покушавали условити пољопривреднике и за већи износ новца, на што појединци нису пристали. Они се терете за кривично дјело злоупотреба положаја и овлашћења, потврђено је у овој установи.

Извор: Аваз.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Анте

21.12.2015 22:23

Само затвор изроде херцеговацки

ОДГОВОРИТЕ
Name

22.12.2015 04:18

А шта се чека са Бакиром, Драганом и његовим великим пријатељем Милорадом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врана

22.12.2015 06:02

Па Лијановиц је упетљао много људи, па је брзо пао, а Додик то ради у самом врху власти, па је доста тезе доказати, сви професионалци. Има изрека у сумљивом кривиналном дјелу људи која казе. Ко призна пола му се праста, а ко не призна све.

ОДГОВОРИТЕ