Писмо Парламенту БиХ: "Телемацх" остварује нелегалну добит

Кабловски оператер „Телемацх“ злоупотребом монополистичког положаја у БиХ незаконито остварује вишемилионску добит, тврде кабловски оператери „Елт кабел“, ТX ТВ, „Елкател“, „Елсат“ и „Елта МТ“ у писму упућеном посланицима у парламенту БиХ.

Босна и Херцеговина 21.12.2015 | 21:23
Писмо Парламенту БиХ: "Телемацх" остварује нелегалну добит

Они тврде да је „Телемацх“ неплаћањем кориштења електроенергетске инфраструктуре и ауторских права остварио вишемилионску нелегалну добит. Такође, наводе да је „Телемацх“ путем своје фирме „ИКО медиа“ понудио програме Спортклуба како би покушао придобити нове кориснике, а да је истовремено спријечио конкуренцију да исти програм стави у своју понуду.

„Конкуренцијски савјет је 16. децембра 2013. године донио рјешење којим је утврђено да је ‘ИКО медиа’ у власништву ‘Телемацха’ и да је овим поступцима злоупотријебљен доминантни положај. Савјет је ‘Телемацху’ одредио казну и донио рјешење да ‘ИКО медиа’ програме Спортклуб уступи под једнаким условима и осталим оператерима„, истиче се у писму и наводи да та одлука није испоштована, те да је изречена новчана казна далеко мања од почињене штете.

У писму тврде и да су два члана Конкуренцијског савјета из хрватског народа у спрези с „Телемацхом“, те да су спремни да убудуће блокирају рад тог тијела по овом питању, позивајући се на заштиту виталног националног интереса.

„Уколико се ово догоди и рад Конкуренцијског савјета по овом питању буде блокиран, само у наредне три године ‘Телемацх’ ће злоупотребом монополистичког положаја остварити профит од неколико десетина милиона евра. Канал Спортклуб ће служити као оружје којим ће ‘Телемацх’ уцјењивати оператере и остваривати профит„, истакнуто је у писму.

Оператери истичу да Конкуренцијски савјет не реагује двије године, а да се нису огласили ни тужилаштва, Регулаторна агенција за комуникације БиХ ни електропривреде.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Немања

21.12.2015 20:57

Уцјењују,пријете...бахати лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

21.12.2015 21:02

Ови из Телемацх-а највеци пирати на Балкану, емитују канале нелегално, уцјењују и јос искљуце најгледанији канал БН ! Лопови. Видим да су сада купили Конкуренцијско вијеце да не казне лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

21.12.2015 21:51

Телемах су обични криминалци и хоштаплери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

21.12.2015 22:05

Кабловско дистрибуирање сигнала треба законом забранити.

ОДГОВОРИТЕ