Бајић: Задатак - Извући Игокеу из кризе!

Нови тренер Игокее говорио о новом ангажману на клупи шампиона Босне и Херцеговине.

Кошарка 23.12.2015 | 10:20
Бајић: Задатак - Извући Игокеу из кризе!

Драган Бајић наслиједио је Жељка Лукајића на клупи Игокее.

Лукајић је послије пет узастопних пораза поднио оставку, а Управа клуба је експресно реаговала и на његово мјесто довела бившег играча и тренера Игокее Драгана Бајића, који је у сезони 2012/2013. са клубом из Александровца освојио прво мјесто у регуларном дијелу АБА лиге.

Те године изабран је и за најбољег тренера АБА лиге. У међувремену Бајић је водио јуниорску репрезентацију Босне и Херцеговине и био је тренер Черног мора са којим је освојио Куп Бугарске, а у шампионату освојио треће мјесто.

За МОНДО је прокометарисао повратак у клуб.

" Прво бих се захвалио људима који воде клуб на указаном поверењу. Срећан сам што сам се вратио у клуб гдје сам и постигао најбоље резултате у својој тренерској каријери. Имам и моралну обавезу према тим људима да заједничким снагам покушамо извући клуб из ове резултатске кризе", рекао је Бајић за наш портал.

Игокеа је тренутно у доњем дијелу табеле са пет побједа и десет пораза.

" Свјестан сам да ситуација није нимало лагодна, али вјерујем у себе и у момке које сам преузео да можемо доћи до циља, а то је опстанак у АБА лиги. Сигуран сам да је и тренер Лукајић имао најбоље намјере да са овим тимом направи што боље резултате, али кад је наш посао у питању долази до оваквих ситуација", рекао је Бајић.

Нови тренер Игокее први меч ове сезоне водиће у сриједу пред домаћом публиком. У Лакташе долази екипа, која је у истој позицији на табели, ваљевски Металац. Меч се игра од 21 час.

Коментари / 0

Оставите коментар