Меси: Због Марадоне играм фудбал!

Најбољи играч Барселоне Лионел Меси открио је да је најбољи фудбалер свих времена Дијего Марадона највише утицао на његову одлуку да се бави фудбалом.

Фудбал 22.12.2015 | 13:20
Меси: Због Марадоне играм фудбал!

Лионел је од самих почетака проглашен као наследник 'Ел Пибеа', недуго затим преузео је легендарни број 10 'Гаучоса' и капитенску траку, а мало му је недостајало да освајањем Светског првенства у Бразилу стане 'раме уз раме' са великим Дијегом.

"Никада нисам себе нисам замишљао или се угледао на неког одређеног играча, иако се у тренутку када сам почињао каријеру Дијего вратио кући. Била је то 1993. година, он је потписао за мој Њуелс Олд Бојс, а претходно је са националним тимом обезбедио учешче на Мундијалу у Сједињеним Америчким Државама наредне године. Ако ме је иако инспирисао – то је био он", каже Меси.

Четвороструки осавајач 'Златне лопте' није су дуго задржао у домовини, са непуних 14 година преселио се са комплетном породицом у Барселону, која је пристала да му плаћа терапије хормона раста, а деценију и по касније момак из Росарија важи за једног од најбољих играча у историји дивне игре.

"Одувек сам уживао играјући фудбал. То је нешто што највише волим да радим и наставићу то да радим докле год будем могао. Често сањам фудбал, али нисам опседнут њиме. Има још много тога у животу осим фудбала. Трудим се да се са свиме борим тако што ћу остати нормалан. Излазим, уживам у животу... Проводим време са својом породицом и пријатељима, као и сви уосталом. Као што постоје велики професионалци који спасавају животе и стварају ствари због којих живимо боље, тако и ја играм фудбал како би забавио друге. Веома сам захвалан како је све испало", закључио је Меси.

Коментари / 0

Оставите коментар