Меша остаје селектор БиХ до СП у Русији!

Мехмед Баждаревић, селектор А репрезентације Босне и Херцеговине, са сарадницима у стручном штабу у уторак ће потписати двогодишњи уговор са Фудбалским савезом БиХ.

Фудбал 22.12.2015 | 22:40
Меша остаје селектор БиХ до СП у Русији!

"Са селектором Баждаревићем и његовим сарадницима потписаћемо уговор на двије године, тачније за циклус квалификација за Свјетско првенство у Русији 2018. године. Није било никаквих претјераних услова од стране стручног штаба, нити смо постављали посебне клаузуле у уговору. Циљ нам је пласман на наредно Свјетско првенство и ако га не остваримо уговор, у том случају, не би био продужен са тренутним стручним штабом", рекао је Дарко Љубојевић, потпредсједник ФС БиХ, нагласивши:

"Сви ми чланови Извршног одбора ФС БиХ задовољни смо досадашњим радом Баждаревића и његових сарадника. Из безизлазне ситуације вратили су нас у игру за пласман на ЕУРО 2016. Нажалост, у баражу против Ираца нисмо успјели, али предан рад Баждаревића и сарадника заслужује нови уговор. Надам се да ћемо бити у прилици и продужити сарадњу са њима, односно да ћемо се пласирати на Мундијал у Русију".

ИО ФС БиХ раније је донио одлуку о продужењу уговора са стручним штабом А репрезентације, те ће потписавање уговора бити уприличено на сутрашњој сједници "бх. фудбалске владе" заказаној за 12 сати у Сарајеву.

"Остаје жал што се нисмо пласирали на ЕУРО 2016. Ипак, мислим да смо вратили екипу на прави пут и да ћемо у наредне двије године бити још бољи. У наредном периоду донијећемо неколико потеза које ће унаприједити нашу игру, проширити базу квалитетних играча, промијенити неке ствари у и око екипе. Велика је част бити селектор своје земље, али уједно и обавеза. У своје и име мојих сарадника обећавам свима да ћемо дати све од себе да се пласирамо на Мундијал", казао је Баждаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар