Жозе жели у Јунајтед?!

Само пар дана пошто је добио отказ у Челсију, Жозе Мурињо већ је почео да тражи нови посао, и то у Манчестер Јунајтеду, преноси ЕСПН.

Фудбал 21.12.2015 | 22:00
Жозе жели у Јунајтед?!

Енглески шампион отпустио је менаџера Жозеа Муриња у четвртак због очајних резултата ове сезоне.

Лондонски тим је доживао девет пораза у првих 16 кола па тренутно заостаје чак 20 бодова за лидером Премијер лиге Лестером.

Португалцу, који је неколико пута током каријере довођен у везу са Јунајтедом, отказ у лондонском клуб отворио је могућност да преговара са ’Црвеним ђаволима’.

Извори блиски Жозеу открили су за ЕСПН да су његови представници већ предузели прве кораке како би трансфер био реализован.

Медији преносе да садашњи менаџер Луј Ван Гал неће издржати до 2017. године када му истиче уговор јер су резултати Јунајтеда поприлично лоша, а игра коју приказују још гора. Због тога су челници клуба већ кренули у потрагу за наследником, а највеће шансе дају се Пепу Гвардиоли који ће вероватно напустити минхенски Бајерн на крају сезоне.

Познато је да је Мурињо желео да наследи Алекса Фергусона 2013, али многи сумњају да стил који преферира не пристаје филозифији клуба.

У исто време, забринутост на ’Олд Трафорду’ је све већа после испадања од Волфсбурга у Лиги шампиона. Извршни директор Ед Вудворд у добрим је односима са супер-агентом Жоржом Мендешом који је и Мурињов менаџер.

ЕСПН додаје да је Португалац већ добио неколико конкретних понуда за следећу сезоне и да Мендеш разматра сваку од њих.

Коментари / 0

Оставите коментар