Лукајић бивши, Бајић нови тренер Игокее!

Жељко Лукајић напустио је клупу Игокее и на његово мјесто поново је ускочио Драган Бајић, потврдио је спортски директор "игоса" Павле Ћоровић.

Кошарка 21.12.2015 | 21:40
Лукајић бивши, Бајић нови тренер Игокее!

Након серије од чак пет узастопних пораза, тренер "игоса" Жељко Лукајић напустио је функцију првог стратега шампиона Босне и Херцеговине.

Кап која је прелила чашу био је посљедњи убједљив пораз од Унион Олимпије у оквиру 15. кола АБА лиге у Љубљани.

Руководство клуба, како је сазнао наш портал, експресно је именовало Драгана Бајића за новог тренера екипе с којим је до краја сезоне потписала уговор.

Промјену на тренерској позицији потврдио је за МОНДО и Павле Ћоровић, спортски директор Игокее.

"Лукајић је поднио оставку. То је био једини логичан потез, након онако лоше игре против Олимпије. Управа је става да екипа има потенцијал који то не показује. Прихватили смо његову оставку и договорили повратак Драгана Бајића до краја сезоне. Наравно, с опцијом да на крају поново сједнемо и договарамо продужетак сарадње. Он је наш тренер, поникао је у клубу и надамо се да ће тим под његовим вођством остварити много успјеха. Ова промјена не треба да забрине играче јер у 'ростеру' промјена неће бити", рекао је Ћоровић за наш портал.

Бајић је повратник на клупу Игокее, а претходне сезоне је веома успјешно водио бугарско Черно Море с којим је освојио треће мјесто у шампионату и трофеј Купа Бугарске.

Игокеа са скором 5-10 дијели 12. и 13. мјесто на табели са Металцем, док је Сутјеска на посљедњем мјесту са побједом мање.

У сриједу од 21 час у Лакташима гостује управо Металац, док у недељу "игоси" иду у Пионир, на окршај са Партизаном.

Екипа је под вођством Лукајића имала скор 5-5, закључно са побједом над Црвеном звездом у гостима, али је послије тога редом губила од Будућности, Задра, Тајфуна, Цедевите и Олимпије.

Сви побројани порази били су изражени разликом од девет или више поена, осим оног од Цедевите, када су "игоси" изгубили у продужетку, с тим да су у финишу регуларног тока оштећени одлуком судија да кош Џејмса Вајта вриједи три поена, иако је Американац нагазио линију.

Прије Игокее, тренере су мијењали Цибона, МЗТ Скопље и Будућност.

Осим у Александровцу и Бугарској, Бајић је био селектор и јуниорске репрезентације Босне и Херцеговине, а са "игосима" је прије неколико сезона био побједник лигашког дијела регионалног такмичења и учесник Еврокупа.

Коментари / 0

Оставите коментар