Човић: Биће појачања!

Председник Црвене звезде одговарао на питања читалаца "Журнала" и најавио да ће се "за неколико дана" знати све о променама у тиму.

Кошарка 21.12.2015 | 20:45
Човић: Биће појачања!

Небојша Човић затражио је од навијача "само мало стрпљења", пре него што клуб дефинише састав у коме ће наступати до краја сезоне.

Крај прве фазе Евролиге и скори почетак Топ 16 фазе намећу висок ритам рада у наредних неколико дана, па је тако председник Црвене звезде, гостујући у редакцији "Спортског журнала", најавио да ће статус Гала Мекела и Рајана Томпсона бити "решен за неколико дана".

Израелски плејмејкер већ дуже време није међу 12 играча, а и у ретким ситуацијама када је био, није улазио у игру. Рајан Томпсон све време је играо, али...

"Код њега је веома чудна ситуација. У појединим моментима као да је заборавио да игра кошарку, али изванредно тренира и максимално је посвећен. Он воли Звезду и имао је продужени кредит. За даље ћемо видети".

Судећи по Човићевом одговору на питање да ли ће бити појачања, утисак је да ће бар један из тандема летошњих аквизиција Мекел - Томпсон добити исписницу.

"Биће појачања, само будите мало стрпљиви", изјавио је он, касније појаснивши да то неће бити ни Марко Кешељ, ни Зоран Ерцег.

Први човек црвено-белих истакао је да ће домаће утакмице Топ 16 фазе испрва бити игране у Пиониру, због заузетости Арене, али да ће крајем фебруара, када Звезда дочекује Ефес, Пионир бити заузет мечом Дејвис купа Србија - Казахстан, што ће диктирати селидбу у највећу дворану на Балкану.

Човић је говорио о младим играчима Црвене звезде - Марку Гудурићу ("не сме да полети, има још пуно да ради како би постао оно што сви желимо"), Бориши Симанићу ("добро ради и напредује, али имамо нападе разних стручњака и менаџера, који би да га одведу у Америку, а уствари само желе да узму паре... Надамо се да ће глава бити стабилна, родитељи су управо такви"), Александру Аранитовићу ("следеће године се враћа код нас"), али и перспективном центру Душану Ристићу, који је уместо потписивања првог професионалног уговора одлучио да оде у САД.

"Ристић је због менаџера одлучио да оде на колеџ. Видећемо како ће се даље развијати, за сада нисам задовољан и мислим да је то била грешка. Мој савет Ристићу је да се врати, а у сваком случају му желим срећу", рекао је Човић и напоменуо да Звезди остаје право на обештећење, када Ристић по завршетку студија потпише за клуб, било где у свету.

Од занимљивих информација - свака победа у Топ 16 фази доноси клубу премију од 35 хиљада евра, а Лука Митровић, који је ван строја због повреде колена, ускоро одлази на специјални третман убрзаног опоравка за спортисте у једну од "Ачибадем" болница.

Коментари / 0

Оставите коментар