Видео прича - Дјечак инспирација: Херој из свијета тишине!

Ли Дак-хи упркос томе што не чује од рођења крупним корацима граби ка тениским висинама!

Тенис 21.12.2015 | 23:40
Видео прича - Дјечак инспирација: Херој из свијета тишине!

Он још није победио, али је већ победник...

Ли Дак-хи је 17-годишњи талентовани тенисер из Јужне Кореје. Иако се на први поглед не издваја ни по чему на терену, момак из Јечеона је посебан и другачији. Он је рођен глув, али га то није омело да сања свој тениски сан.

Он не чује звукове, ни глас судије на терену, а током мечева споразумева се рукама, односно знаковним језиком.

Ли Дак-хи не сматра да је његов хендикеп нешто што га спутава. Напротив.

"Људи моју глувоћу сматрају инвалидитетом, али ја то видим као највећу предност у односу на друге играче. То је мој посебан дар, који други тенисери немају. Никада не могу да ме ометају добацивања са трибина, противник или било шта са стране током меча. То само значи да могу да будем у потпуности сконцентрисан на своју игру", изјавио је млади јужнокорејски тенисер.

Због своје упорности, велике воље и жеље Ли Дак-хи је постао инспирација многима. Њему се диве и најбољи играчи света, попут Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера.

Ђоковић је младог Дак-хија упознао на Аустралијан Опену, а потом је у јулу током Вимблдона посматрао његов меч другог кола у јуниорској конкуренцији против Аустралијанца Марка Полманса који је добио у три сета после скоро три сата игре. Јужнокорејац је био постављен за другог носиоца и одушевио је Ђоковића.

Новак је пре почетка Вимблдона инсистирао да тренира са њим у Лондону.

"Његова прича, упорност и способност да превазиђе своје препреке је нешто што инспирише и даје наду многима", изјавио је најбољи тенисер света.

И Надал је "скинуо капу" младом Лију. Рекао је да тај младић својом менталном јачином коју показује мора и треба да буде инспирација и мотивација за свакога.

"Он нас учи како треба да се боримо", поручио је Надал.

А Ли Дак-хи гура напред. Момак који је у јуниорској конкуренцији заузимао треће место, у 2015. години освојио је пет фјучерса, постао професионалац и тренутно заузима 231. место на АТП листи.

Ли Дак-хи, ти си већ велики шампион...

Коментари / 0

Оставите коментар