Ибањез: Догодине у ово време? У Лиги шампиона!

Аргентинац из Црвене звезде за МОНДО причао о фудбалу, али и о тетоважама, Београду, навијачима у Аргентини и Србији...

Фудбал 22.12.2015 | 21:20
Ибањез: Догодине у ово време? У Лиги шампиона!

Луис Ибањез је у Црвену звезду донео оно што се од сваког аргентинског фудбалера очекује – страст, борбеност и квалитет.

Чак и више од очекиваног, јер се показао као велики професионалац, што је код јужноамеричких фудбалера често проблем.

Да је другачији од неких много познатијих сународника и да заиста "живи за фудбал", у Ибањезовом случају можда најбоље показују његове тетоваже.

Има их много по телу, а добар део њих посвећен је послом којим се бави, иако се на неке одлучио и пре него што је почео да зарађује шутирајући "бубамару".

"Тетоважу посвећену Дијегу Марадони урадио сам са 14 година", открио је леви бек Црвене звезде у разговору за МОНДО.

"Имао сам његов аутограм и однео сам га код једног типа да ми тај потпис нацрта на леђима. Марадона је најбољи", сматра Ибањез.

Ту су и други симболи "најважније споредне ствари на свету".

"На нози имам нацртану фудбалску лопту и грб Лиге шампиона који сам урадио када сам се са Динамом пласирао у групну фазу. Сада планирам да истетовирам све бројеве дресова које сам носио, тако да ће ту бити и овај 88 из Звезде".

На телу му је и цртеж навијача Боке Јуниорс са бубњевима. Зато смо га питали ко би боље навијао када би се састали Црвена звезда и жуто-плави са "Бомбоњере", Делије или Ла Дохе (12)?

"Зависи где би се играла утакмица", одговрио је Лучо кроз осмех.

"Генерално, у Аргентини су навијачи много страственији. Тамо се само о фудбалу прича. И овде те људи препознају на улици, али није као тамо. Тамо је фудбал тема где год да се окренеш".

У Србији је тренутно главна фудбалска тема сјајна серија победа Црвене звезде.

"Када сам долазио, нисам очекивао да ћемо бити овако доминантни, али очекивао сам да ћемо напасти титулу и да ћемо бити у врху табеле. После пет-шест одиграних утакмица схватио сам да имамо одличну екипу и да можемо да направимо нешто велико".

То "нешто", за сада, је 19 узастопних победа и титула на дохват руке већ после првог дела сезоне. Следећа велика ствар био би пласман у Лигу шампиона.

"Ако успемо у томе, поново ћемо ући у историју, ако не, шта да се ради. Битно је да нема притиска. Нико нам није држао пиштољ над главом и рекао 'морате да победите 19 узастопних утакмица'. И даље је тако, ми играмо своју игру и важно је да наставимо са тим, а видећемо докле ћемо стићи", истакао је Ибањез.

Навијачи се, ипак, надају да ће екипа коначно стићи до групне фазе елитног такмичења. И 27-годишњи "гаучос" прижељкује исто.

На питање где види себе догодине у ово време, одговорио је као "из топа":

"Са Звездом у Лиги шампиона".

Подсетио нас је, потом, да има трогодишњи уговор и да не размишља о евентуалном скором одласку.

"Супер ми је у Београду, стварно нисам очекивао да ће бити толико добро. Ту ми је породица, син је кренуо у вртић... Имам пријатеља који ми је показао све што треба по граду, има неких ресторана и кафића које редовно посећујем, али им још доста тога да упознам у вези са Београдом".

Попут многих саиграча и Луис Ибањез је ове сезоне пружао подршку колегама из кошаркашке секције Црвене звезде.

"Био сам два пута на кошарци. И тамо је супер атмосфера, али не разумем се баш много у кошарку", признао је.

Омалени Аргентинац је због добрих партија и залагања на терену брзо постао љубимац навијача. Признаје да му је драго због тога.

"Где год да сам играо, имао сам добар однос са навијачима. И у Расингу и у Динаму и у Ђеру. Тако је и овде у Звезди, хвала Богу", задовољан је Луис Ибањез.

О каријери: "Можда је могло и боље..."
Луис Ибањез је поникао у Боки Јуниорс, за коју је дебитовао 2008. у првом тиму као 20-годишњак, али је одиграо свега две утакмице у жуто-плавом дресу. Исте године прешао је у загребачки Динамо, у којем је провео највећи део своје каријере. Сезону 2013/14. играо је поново у домовини, на позајмици у Расингу, а други део прошле сезоне провео је у мађарском Ђеру, из којег је као слободан играч стигао у Звезду. Питали смо га да ли је очекивао више, када је одлучио да се опроба у Европи. "Можда би било боље да сам отишао из Динама када сам имао прилику да пређем у неки велики клуб, али то је све прошлост и не треба се сада враћати на то", није желео Ибањез много да се преиспитује. С обзиром на његове године, за неку јачу лигу од наше још није касно, а у Звезди и не крију да заинтересованих већ има.

Коментари / 0

Оставите коментар