Терзић: Нема ништа од избора! Остајем да служим Звезди!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је у петак да не верује да ће у скоријем периоду бити избори.

Фудбал 20.12.2015 | 12:00
Терзић: Нема ништа од избора! Остајем да служим Звезди!

Терзић ће због тога ће остати у клубу и наставити да решава тешку финансијску ситуацију.

"Црвена звезда данас функционише потпуно нормално, са свим проблемима који су пратећа ствар великог клуба. За сада не видим назнаке да ће бити избора, нити да се неко граби да решава нагомилане и наслеђене проблеме. Вероватно је многима и непријатно да се кандидују за председника после овако сјајних резултата које постижемо. Добра атмосфера и јединство које влада у клубу на свим нивоима нам даје за право да избори у клубу могу само да покваре све ове добре резултате", рекао је Терзић за "Звездину ревију".

Терзић је у августу поднео оставку, као и комплетан Управни одбор, али је остао у клубу јер није изабрано ново руководство.

"С обзиром на то да новог руководства нема, очигледно је да остајем да служим Црвеној звезди. Навијачи су летос са правом исказали своје незадовољство. Много тога се негативног издешавало у кратком периоду, али све је то Црвена звезда. Једино сто сам тражио када сам дошао било је време, очигледно да није било стрпљења и трибина је експлодирала. Разумем то и поштујем. Драго ми је такође што су навијачи касније схватили да сам потребан Звезди и дали ми прећутну подршку. Нису ми рекли, али је осећам".

Он је поновио да ниједан стандардан првотимац није на продају, али и да је клубу потребан новац како би добио УЕФА лиценцу.

"Не очекујемо да нам неко поклони новац. Новац се мора зарадити и то од ТВ права, улазница, спонзора, УЕФА такмичења и трансфера. Волео бих да избегнемо продају играча, али видећемо. Постоји могућност да се са неким иностраним клубом потпише предуговор, да сада добијемо сав новац, али да играч остане код нас до краја августа и заврсетка квалификација за Лигу шампиона".

Први оперативац ’црвено-белих’ додао је да су циљеви освајање шампионске титуле и улазак у групну фазу једног од два највећа европска такмичења.

"Наравно да бисмо више волели Лигу шампиона, али то је тежи пут. Од ове године и Лига Европе доноси приход од УЕФА и то 6,5 милиона евра директно, плус четири од улазница, али и многих индиректних прихода. Једини исправан пут за дугорочну финансијску стабилизацију је уцешће у Лиги шампиона или Лиги Европе, убеђен сам да ћемо у томе и успети", закључио је Терзић и додао да му прија подршка коју имао од клупске легенде Драгана Џајића.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бања Лука

20.12.2015 11:48

Терзицу одлази. Па ни Слобо Милосевиц се није тако гурао да остане!!!

ОДГОВОРИТЕ