Хицфелд: Анчелоти би био савршен за Бајерн!

Некадашњи тренер Бајерна Отмар Хицфелд рекао је да верује да би Карло Анчелоти био савршено решење ако би Пеп Гвардиола одлучио да напусти минхенски клуб.

Фудбал 20.12.2015 | 11:00
Хицфелд: Анчелоти би био савршен за Бајерн!

Гвардиолина одлука о његовој будућности се очекује врло брзо, према изворима бројних немачких и шпанских медија.

Анчелоти је први пут довођен у везу са Баварцима у октобру, а “Марка” је у четвртак објавила да би Италијан требало да потпише трогодишњи уговор са Бајерном. Само дан касније, “Билд” је пренео информацију да је вербални договор већ постигнут.

“Анчелоти би био савршен за Бајерн. Свуда је био успешан, освојио је Лигу шампиона три пута. На највишем нивоу је важно да играчи знају да он може то. Такође је битно и јавности, пошто тренер Бајерна мора да има сјајну репутацију”, истакао је Хицфелд.

Хицфелд, који се повукао из тренерског посла после Светског првенства 2014. године, за Гвардиолу је рекао да је пионир, револуционар и да је креирао нови фудбал са одбраном састављеном од три штопера.

За Анчелотија, који је два пута освојио Лигу шампиона са Миланом и једном са Реалом, Хицфелд је рекао:

“Он се не држи свог система. Може да се прилагоди стилу игре својих ривала. Један од примера смо видели у полуфиналу Лиге шампиона 2014. године између Бајерна и Реала – у Мадриду је играо нападачки фудбал, али је чекао контранапад против Бајерна”.

Раније ове недеље, Хицфелд је рекао да ће Гвардиола преузети Манчестер Сити следећег лета.

Коментари / 0

Оставите коментар